banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 5. decembra 2010 (250. oddaja)
V sedmih dneh, 5. decembra 2010 (250. oddaja) E-pošta
nedelja, 05. december 2010
Župan Mestne občine Kranj Mohor Bogataj je sredi iztekajočega se tedna predstavil imena svojih podžupanov v mandatu 2010–2014. Nada Mihajlović, mag. Janez Frelih in Bojan Homan so imena ljudi, ki bodo naslednja štiri leta poleg Bogataja vodili kranjsko občino. 

V Žabnici so v torek slovesno odprli novo telovadnico, ki so jo krajani čakali že vrsto let. Objekt, ki je bila zgrajen z zasebno–javnim partnerstvom, je zgradil SGP Tehnik iz Škofje Loke.  

Minila so že dobra tri leta, odkar je Železnike prizadela silovita vodna ujma. Po prvotnih zagotovilih pristojnih bi morala biti sanacija poškodovane komunalne infrastrukture danes že končana, vendar pa je ta šele na polovici.  

Prostovoljni gasilci v Besnici so bogatejši za novo gasilsko vozilo. Mestna občina Kranj jim je v sredo predala novo vozilo GV1, saj je bilo prejšnje že dotrajano. 

V Kulturnem domu na Kokrici pri Kranju so se v četrtek opoldne srečali prostovoljci, ki v okviru projekta Starejši za starejše opravljajo prostovoljno delo in skrbijo za starejše občane na njihovih domovih. V projekt je samo na Gorenjskem trenutno vključenih kar 180 prostovoljcev
 
V torek so javnosti prvič predstavili najnovejši, že 10. jubilejni Kranjski zbornik, pri katerem je sodelovalo kar osemintrideset avtorjev. Zbornik popisuje življenje v kranjski občini in dosežke njenih občanov že petdeset let.  

Obleka je kultura, je sporazumevanje in zapis. Lahko odpeta in zapeta. To je le kanček besedila iz knjige Obleka – kaj, kdaj kako avtorice Lee Pisani. Knjigo so v sredo popoldne predstavili v nedavno obnovljeni Layerjevi hiši v Kranju.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates