banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 12. decembra 2010 (251. oddaja)
V sedmih dneh, 12. decembra 2010 (251. oddaja) E-pošta
nedelja, 12. december 2010
občini Žirovnica so prejšnji konec tedna z osrednjo prireditvijo proslavili občinski praznik. Občina je leta 1999 za svoj praznik razglasila 3. december v spomin na rojstvo največjega pesnika in domačina doktorja Franceta Prešerna

V šenčurski občini se lahko deset let po prvih projektnih načrtih pohvalijo z eno najbolj perspektivnih obrtno-poslovnih con v regiji. Trenutno se razteza na desetih hektarjih zemljišč med gorenjsko avtocesto in glavno cesto Kranj-Moste, v prihodnje pa naj bi po načrtovanih prostorskih aktih obsegala vsaj 18 hektarjev. 

V Sloveniji bo leta 2013 potekalo Evropsko prvenstvo v košarki. Dvorane, ki bodo gostile predtekmovanje, še niso znane. V igri je tudi jeseniška Podmežakla, česar so nadvse veseli tudi na Občini Jesenice. Tamkajšnji svetniki pa so na zadnji seji sprejeli tudi prostorsko ureditev jeseniškega športnega parka. 

Gorska reševalna zveza Slovenije je na današnji novinarski konferenci v Kranju predstavila svoje aktivnosti v tekoči zimski sezoni. Večjih odstopanj pri gorskem reševanju glede na pretekla leta žal ni, reševalne akcije so še vedno prepogoste. 

Fotografsko društvo Janez Puhar že skozi vse letošnje leto praznuje 100-letnico svojega uspešnega delovanja. V avli Mestne občine Kranj so minuli torek v počastitev visokega jubileja pripravili slavnostno akademijo. 

Muzeju občine Šenčur so v torek zvečer odprli razstavo slik Slavice Štirn z naslovom Impresija. Na razstavi lahko občudujemo šopke rož in dve prav posebni sliki. 

Oddajo pa končujemo s posnetki Miklavževega sprevoda. Prejšnjo nedeljo je sveti mož že tradicionalno obiskal otroke v Vrbnjah pri Radovljici. Po sprevodu in obdarovanju otrok na novem igrišču pa je sledilo še presenečenje. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates