banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 9. januarja 2011 (254. oddaja)
V sedmih dneh, 9. januarja 2011 (254. oddaja) E-pošta
ponedeljek, 10. januar 2011
Velik del Gorenjcev je najdaljšo noč v letu preživel na prostem, saj so v skoraj vseh večjih mestih v regiji pripravili silvestrovanja s priljubljenimi glasbeniki, ponekod pa celo ognjemete. 

V Sloveniji je z novim letom začel veljati zakon o urejanju trga dela, ki je nadomestil zakon o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti. Novi zakon med drugim širi krog upravičencev do nadomestila za brezposelnost in zvišuje nadomestilo za prve tri mesece brezposelnosti. 

Gorenjske občine v letu 2011 čakajo številni izzivi, predvsem na finančnem področju. Večina projektov bo zaradi varčevanja tudi letos ostala na čakalni listi. Jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger pa je kljub temu prepričan, da kakovost življenja občanov ne bo nič manjša.  

Tudi v občini Šenčur za letošnje leto napovedujejo dosledno varčevanje, vendar pa župan Miro Kozelj zatrjuje, da večji projekti kljub temu ne bodo trpeli. Kot smo sicer že poročali, so v Šenčurju do februarja predvideli začasno financiranje. 

Direktor Policijske uprave Kranj Simon Velički je bil v decembru predlagan za novega direktorja Uprave kriminalistične policije, na tem položaju pa naj bi nasledil Aleksandra Jevška. Minulo sredo pa je Velički sporočil generalnemu direktorju policije Janku Goršku, da zaradi osebnih razlogov ne more sprejeti vodenja kriminalistične policije. 

V temeljito prenovljeni Petrovčevi hiši v Cerkljah na Gorenjskem si lahko od torka ogledate samostojno razstavo slikarja Lojzeta Dežmana. Na tokrat razstavljenih slikah je upodobil lepoto kmečke arhitekture in zimske idile pod Krvavcem. 

Znameniti vrt Viharnik v Mojstrani je ponovno zaživel v vsej svoji lepoti. Njegov lastnik Stane Brus je poskrbel za nekaj novosti, s katerimi je v zadnjih tednih decembra še polepšal svoj vrt. Samo za lažjo predstavitev: letos je na njem prižganih kar enajst tisoč lučk. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates