banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 16. januarja 2011 (255. oddaja)
V sedmih dneh, 16. januarja 2011 (255. oddaja) E-pošta
nedelja, 16. januar 2011
Pri obnovljenem spomeniku narodno-osvobodilnega boja v Dražgošah je prejšnjo nedeljo potekala slovesnost ob 69. obletnici dražgoške bitke. Letošnji slavnostni govornik Milan Kučan je poudaril nujnost rehabilitacije slovenske politike.

Nedeljske slovesnosti v Dražgošah se je v nedeljo udeležil skoraj ves slovenski politični vrh. Predsednik vlade Borut Pahor pa je po prireditvi odgovarjal tudi na vprašanja novinarjev.

V prostorih kranjske občine je v četrtek popoldne potekala okrogla miza o predlagani ukinitvi Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo v Kranju. Na omizju z naslovom Ni nam vseeno, smo proti zaprtju, ki so se ga udeležili strokovnjaki in predstavniki številnih gorenjskih občin, so sprejeli sklep o prizadevanjih za ohranitev porodnišnice.

V minulih letih se je že kar nekajkrat pojavila zamisel o ukinitvi nekaterih porodnišnic, a se je kranjska doslej vedno obdržala. Tudi po zaslugi velikega števila porodov, ki jih vsako leto opravijo v Kranju. 

Bolnišnici Golnik – kliničnem oddelku za pljučne bolezni in alergijo so prejšnji konec tedna odprli prenovljene prostore laboratorija za motnje dihanja med spanjem in oddelka za endoskopijo dihal.

Slovenski planinski muzej v Mojstrani je bil v prvih mesecih po odprtju deležen precejšnjega zanimanja javnosti. O dejavnostih in načrtih muzeja smo se pogovarjali z vodjem Mirom Erženom.

V Muzeju občine Šenčur so v torek odprli razstavo fotografij Dragice Markun. Tokrat si lahko ogledate podobe Šenčurja, Srednje vasi in sončnih zahodov, pa tudi portrete ljudi, ki so tako ali drugače povezani z razstavljavko.

Zavod za turizem Kranj in Fotografsko društvo Janez Puhar sta sredi iztekajočega se tedna v Kranjski hiši postavila na ogled razstavo črno-belih fotografij naravne in urbane krajine z naslovom Ekvivalenti avtorja Vinka Šebreka.
 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates