banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 23. januarja 2011 (256. oddaja)
V sedmih dneh, 23. januarja 2011 (256. oddaja) E-pošta
nedelja, 23. januar 2011
V Tržiču je v sredo potekala redna seja tamkajšnjega občinskega sveta. Svetniki so soglasno sprejeli večino predlogov župana, med drugim tudi predlog osnutka proračuna za letošnje leto. 

Cestno podjetje Kranj in Občina Jesenice sta minuli torek podpisala pogodbo o drugi fazi obnove Ceste Cirila Tavčarja na Jesenicah. Z obnovo naj bi kranjsko podjetje začelo prvega aprila. 

Bolnišnica za ginekologijo in porodništvo v Kranju je začela delovati že daljnega leta 1955 pod imenom Porodnišnica Kranj. Namenjena je bila porodnicam s področja takratnih občin Kranj, Škofja Loka in Tržič. Danes, po skoraj 56 letih, ji morda grozi zaprtje.

Ministrstvo za zdravje bo letos namenilo 2,2 milijona evrov za uvedbo 40 referenčnih ambulant po Sloveniji, katerih namen je učinkovitejša in bolj celostna obravnava bolnikov na področju družinske medicine. Referenčne ambulante bomo dobili tudi na Gorenjskem.

V Osnovni šoli Toneta Čufarja na Jesenicah so prejšnji konec tedna pripravili vsakoletni poklicni sejem. Namenjen je bil devetošolcem, da se bodo skupaj s starši lažje odločili, kje bodo nadaljevali svojo izobraževalno pot. 

Po lanskem predlogu je Gorenjska tudi dejansko dobila prvi materinski dom. Ta se nahaja na območju občine Jesenice, podrobnosti pa zaradi varnosti stanovalk v domu niso znane. 

Gorenjski muzej je v torek za župana, podžupane in svetnike Mestne občine Kranj pripravil prvi muzejski večer, na katerem so predstavili dosedanje delovanje muzeja in prihodnje načrte. Spregovorili so o viziji za dosego skupnih ciljev. 

 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates