banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow Gorenjska poročila za gluhe in naglušne, 17. septembra 2010
Gorenjska poročila za gluhe in naglušne, 17. septembra 2010 E-pošta
petek, 17. september 2010
Ljudska univerza Jesenice se že nekaj dni lahko pohvali z novimi prostori. Od osmega septembra namreč deluje na novi lokaciji, na Delavski ulici 1 v poslovni stavbi Rondo na Jesenicah.  

V avli Mestne občine Kranj si v teh dneh lahko ogledate zgodovinsko razstavo o razvoju ene najstarejših gimnazij v Sloveniji. Kot je znano, Gimnazija Kranj letos praznuje častitljiv jubilej, 200-letnico gimnazijskega šolstva v Kranju in na Gorenjskem.

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije ter Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih za Gorenjsko Auris bosta jutri opoldne v dvorani tržiških olimpijcev v Tržiču pripravila prireditev ob mednarodnem dnevu gluhih. O problemih, s katerimi se srečujejo gluhi v Sloveniji, nam bo nekaj več povedal predsednik društva Auris Boris Horvat – Tihi

V sredo je svoja vrata zaprl tradicionalni, že 43. mednarodni obrtni sejem v Celju. Eno največjih sejemskih prireditev si je v osmih dneh ogledalo skoraj 150.000 obiskovalcev.

V Centru Gorenjska, na lokaciji nekdanjih Gorenjskih oblačil v Kranju, so v teh dneh odprli nov center razvajanja. Tam je bila tudi naša ekipa.

Olimpijski komite Slovenije je v četrtek v sodelovanju s Športno zvezo in Zavodom za šport Jesenice v parku Podmežaklja na Jesenicah pripravil mini olimpijado. Zaradi slabih vremenskih razmer pa je bila tretja tovrstna prireditev nekoliko okrnjena. 

Na mini plavalnem maratonu od Kopra do Žusterne je slavila Radovljičanka Teja Zupan. Blejski veslač Miha Pirih pa bo izpustil prihajajoče svetovno prvenstvo zaradi neprijetne poškodbe.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates