banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Glasbene prireditve arrow Gorenjska poročila za gluhe in naglušne, 15. oktobra 2010
Gorenjska poročila za gluhe in naglušne, 15. oktobra 2010 E-pošta
petek, 15. oktober 2010
Potem ko so si v številnih gorenjskih občinah že oddahnili od silnih predvolilnih obljub, se v nekaterih krajih pripravljajo na drugi krog lokalnih volitev. Mednje sodi tudi Bled. Občane je najbolj prepričal kandidat DESUS-a in dosedanji župan Janez Fajfar, za katerega je glasovalo 46,4 odstotka volivcev. Njegova resna nasprotnica ostaja kandidatka LDS-a Davorina Pirc, ki je zbrala 24,7 odstotka glasov.

Decembra lani je stekla gradnja novih prostorov Pihalnega orkestra Tržič. Tamkajšnja občina je v skladu z dogovorom financirala stroške gradbeno-obrtniških in inštalacijskih del v dvorani in na vhodnem stopnišču v višini dobrih 65.000 evrov, pihalni orkester pa je poskrbel za notranjo opremo prostorov. Objekt so nedavno tudi uradno predali svojemu namenu.

Pri največjem gorenjskem kabelskem operaterju, podjetju TELE-TV iz Kranja, beležijo povečano število klicev svojih naročnikov. Njihovo najpogostejše vprašanje je, na kakšen način bo možno sprejemati prizemne televizijske programe po 1. decembru letos.  

Ob včerajšnjem svetovnem dnevu spirometrije so v vseh večjih mestih po Sloveniji pripravili brezplačne meritve kapacitete pljuč. Na Gorenjskem je merjenje potekalo pred nakupovalnim središčem na Savskem otoku v Kranju. 

V krajevni skupnosti Primskovo v Kranju v teh dneh praznujejo svoj krajevni praznik. Ob tej priložnosti so izdali obsežen Zbornik z naslovom Vasi v objemu žitnih polj – Primskovo, Klanec, Gorenje – sprehod skozi čas. 

Moštvo blejskega odbojkarskega kluba ACH Volley je z zmago začelo tridnevni prijateljski turnir v Novem Sadu. Veslači bodo na svetovnem prvenstvu nastopili s štirimi posadkami.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates