banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 30. januarja 2011 (257. oddaja)
V sedmih dneh, 30. januarja 2011 (257. oddaja) E-pošta
nedelja, 30. januar 2011
V Šenčurju je v sredo popoldne potekala redna seja občinskega sveta, na kateri so sprejeli letošnji proračun. Občina bo po objavi v Uradnem listu tako prekinila začasno financiranje in vse svoje obveznosti plačevala v okviru proračuna.

V sredo se je na redni seji sestal tudi radovljiški občinski svet. Večina svetnikov je sprejela razrešitev Jakoba Demšarja, ki je podal izjavo, da odstopa z mesta predsednika upravnega odbora Alpskega letalskega centra Lesce. Za vršilca dolžnosti predsednika so imenovali člana upravnega odbora Bojana Vidica.  

Na Tržiškem od prvega dne letošnjega leta zavzeto ločujejo odpadke. Tamkajšnja občina se je tako pridružila številnim gorenjskim krajem, kjer je ločevanje odpadkov že stalna praksa.

Opozicijski svetniki v Tržiču v tem mandatu obljubljajo budno spremljanje dela občinske uprave. Pobude, ki jih redno servirajo na županovo mizo, pa se jim zdijo vredne razmisleka.

Na Ekonomski gimnaziji in srednji šoli v Radovljici so v sredo odprli nove prostore za praktični pouk v programu medijski tehnik. Z njimi bodo dvignili kakovost izobraževalnega procesa.

Vse več dijakov pa tudi devetošolcev se odloča, da bodo svojo izobraževalno pot nadaljevali v tujini. Najpogostejši vzrok je mednarodna matura, ki pa je na slovenskih tleh še vedno razmeroma težko dostopna.

V Šivčevi hiši v Radovljici so prejšnji konec tedna pripravili prvo letošnjo delavnico Igriva arhitektura z naslovom Moj dom - tvoj dom. Delavnico, ki je namenjena otrokom od 6. do 12. leta, sta vodila arhitekta Barbara in Igor Šubic.

 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates