banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 6. februarja 2011 (258. oddaja)
V sedmih dneh, 6. februarja 2011 (258. oddaja) E-pošta
nedelja, 06. februar 2011
V Križah pri Tržiču so prejšnji konec tedna odprli modularni prizidek k tamkajšnjemu vrtcu, ki bo namenjen otrokom prve starostne skupine.

V prostorih BSC-ja, Regionalne razvojne agencije Gorenjske, so istega dne podpisali pogodbo o izvedbi projekta Obnovljivi viri energije v alpskem prostoru. Projekt v višini 85 odstotkov sofinancira Švica.

Novi direktor javnega komunalnega podjetja Jeko-In Jesenice je postal nekdanji direktor kranjske Komunale Ivan Hočevar. Svet ustanoviteljev, ki ga sestavljata župana Jesenic in Žirovnice, ga je na to mesto imenoval prejšnji petek.

Radovljiški župan Ciril Globočnik je v začetku leta za podžupana v mandatnem obdobju 2010–2014 imenoval Mirana Remsa, ki bo svojo funkcijo opravljal nepoklicno. 

Marsikatera gorenjska občina je v zadnjih dveh desetletjih doživela velik razvoj, medtem pa Gorenjska vse bolj izgublja nekdanji gospodarski primat med regijami v Sloveniji. Nova ministrica za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Duša Trobec Bučan je v svoji prvi izjavi medijem napovedala ustanovitev slovenskih pokrajin še v tem mandatu.

Slovenski žičničarji si še vedno prizadevajo, da bi razveljavili v tem šolskem letu uvedene spremembe pravilnika ministrstva za šolstvo in šport, ki zapovedujejo poenotenje zimskih počitnic.

Radovljica ni nič več Linhartovo mesto. Odslej se bo v javnosti predstavljala kot pristno sladka destinacija. To je namreč nov slogan tamkajšnjega Zavoda za turizem, ki se bo odslej še bolj posvetil promociji kraja doma in v tujini.

Zavod za turizem Kranj in Gorenjski muzej sta včeraj v Kranjski hiši odprla razstavo z naslovom Znani Kranjčani v Prešernovem času. Ob razstavljenih upodobitvah pomembnih meščanov lahko spoznate zanimive zgodbe Kranja iz prve polovice 19. stoletja.

 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates