banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Skrbimo za zdravje arrow Gorenjska poročila za gluhe in naglušne, 19. novembra 2010
Gorenjska poročila za gluhe in naglušne, 19. novembra 2010 E-pošta
petek, 19. november 2010
V mestnem jedru Kranja kljub slabemu vremenu še vedno potekajo različna obnovitvena dela. Delavci so včeraj asfaltirali obe polovici vozišča na Jelenovem klancu, promet pa je danes zjutraj že stekel po asfaltu. To bo vsekakor močno povečalo pretočnost vozil, saj se voznikom ne bo več treba umikati luknjam, ki nastanejo pri vsakem deževju.

V Prešernovem gledališču so se že pred meseci odločili, da bodo letošnji repertoar sestavljale predstave z zelo provokativnimi in političnimi temami. Na odru kranjskega gledališča so sinoči premierno uprizorili za sedanji čas turbokapitalizma in recesije še posebej aktualno dramo Ivana Cankarja Jakob Ruda

Poročali smo že, da je krajevna skupnost Primskovo izdala zbornik Vasi v objemu žitnih polj s podnaslovom Primskovo, Klanec, Gorenje – sprehod skozi čas od zgodovine do današnjih dni. V studiu se nam je danes pridružil urednik zbornika Drago Papler

V času festivala ljubiteljskih gledališč, ki poteka v gledališču na Jesenicah, vsako leto pripravijo tudi enega od spremljevalnih dogodkov v počastitev spomina na pesnika, pisatelja in dramatika Toneta Čufarja. V teh dneh so v osnovni šoli, ki nosi njegovo ime, pripravili razstavo Čufarjevih literarnih del.

Ekonomska gimnazija, ki spada pod okrilje Ekonomsko-storitvenega izobraževalnega centra v Kranju, je v sredo v okviru projekta Ljubljana, svetovna prestolnica knjige priredila literarni večer. Šolo sta obiskali pesnica Ifigenija Simonović in pisateljica dr. Manca Košir.

Kolesarski Klub Sava Kranj, ki letos praznuje 53 let uspešnega delovanja, je konec maja že triinštiridesetič zapored organiziral tradicionalno mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Kranja - Memorial Filipa Majcna, v njenem sklopu pa še dirko Po ulicah Kranja.

Darjan Petrič je v četrtek nepreklicno odstopil z mesta predsednika Plavalne zveze Slovenije, razlogov za tako odločitev pa je več. Hokejisti so igrali 13. krog državnega prvenstva, gorenjski predstavniki pa so v njem izkoristili polovičen izkupiček.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates