banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 6. marca 2011 (262. oddaja)
V sedmih dneh, 6. marca 2011 (262. oddaja) E-pošta
nedelja, 06. marec 2011
Občina Jesenice je že v začetku lanskega leta pristopila k izdelavi novega razvojnega programa za obdobje od leta 2011 do 2025. V sredo so v dvorani Kolpern na Stari Savi priredili omizje, na katerem so predstavili predlog razvojnega programa.

Občine po Sloveniji bi morale že od leta 2005 pri pripravi občinskega proračuna upoštevati metodologijo za sestavo proračuna. Vendar pa to točko zakona upošteva malokatera občina, izjema je le radovljiška, ki je letos prvič pristopila k tovrstni pripravi proračuna. 

Na zadnji seji jeseniškega občinskega sveta so svetniki potrdili letošnje dobitnike najvišjih občinskih priznanj. Novi častni občan bo postal pesnik, pisatelj in likovni umetnik Valentin Cundrič

Svetnik Robert Pajk je na isti seji jeseniškega občinskega sveta postavil vprašanje o varovanju okolja na Jesenicah. Okoljevarstveni program naj bi bila tudi osrednja točka marčne seje.

Družba Farmedica je na sredini novinarski konferenci v Ljubljani javnosti predstavila novo zdravilo rastlinskega izvora. Tablete Venaforce naj bi pomagale pri zdravljenju kroničnega popuščanja ven.

Prejšnji konec tedna so v razstavnem salonu Viktorja Gregorača na Slovenskem Javorniku odprli prodajno razstavo ročnih del Marije Pisek iz Lesc, ki bo odprta do 17. marca. 

Zavod za turizem Kranj pogosto preseneča s svojimi dobro izbranimi razstavami. V sredo so v Kranjski hiši odprli razstavo ilustratorke Marjane Šegula Miš, ki se tokrat predstavlja z izvirnimi ilustracijami, izdelanimi za didaktično igro s kartami Ti in jaz. 

V Muzeju Občine Šenčur so v preteklih dneh odprli razstavo likovnih del Alojza Štirna z naslovom Pustne maske. Kljub temu, da Štirn velja za tako imenovanega gorskega slikarja, se rad predstavlja tudi s pustnimi motivi.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates