banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Jesenice arrow Prva glaska Gorenjske sta Ana Skumvač in Aleksandra Vovk
Prva glaska Gorenjske sta Ana Skumvač in Aleksandra Vovk E-pošta
torek, 28. oktober 2008
jesenice_glasek_gorenjske2008.jpg
Radio Triglav Jesenice je v soboto v Gledališču Toneta Čufarja pripravil tradicionalno, že dvanajsto glasbeno prireditev Prvi glasek Gorenjske. Na njej so se obiskovalcem predstavili najmlajši glasbeni talenti, stari od pet do vključno dvanajst let.

Na odru  je svoje  pevsko znanje v presojo občinstvu in strokovni žiriji ponudilo sedem deklet in en fant, ki so uspešno prestali septembrsko avdicijo. Prva je na oder stopila enajstletna Žana Kepic iz Zgornjih Bitenj in zapela pesem Oblekica, osemletna Aleksandra Vovk iz Mojstrane (na fotografiji levo) je odpela znano Kekčevo pesem, enajstletna Aleksandra Matan iz Mengša je pela o pesmi, ki je povsod doma, tudi enajstletna Ajda Kovač iz Kranja pa se je predstavila z Zlato rožo.
 
Dvanajstletna Sindi Mauko iz Ljubljane je zapela pesem Rosno mladi, prav tako dvanajstletna Manca Krsnik iz Kranja je nastopila s pesmijo Poj z menoj. Edini fant v konkurenci - tudi dvanajstletni Matej Dolenšek iz Blejske Dobrave - je zapel Tri planike, osemletna Ana Skumvač iz Zgornjih Gorij (na fotografiji desno) pa je odpela znano pesem Sreča na vrvici iz istoimenskega slovenskega filma.
 
jesenice_glasek_gorenjske2008_aleksandra_vovk.jpg
jesenice_glasek_gorenjske2008_ana_skumvac.jpgVsi so peli ob spremljavi skupine Simfonika, ki je pripravila tudi aranžmaje za vse skladbe (delo Klemena Smoleja). 
 
Njihove nastope sta ocenjevala občinstvo in strokovna žirija (na spodnji fotografiji), ki so jo sestavljali Natalija Š. Cilenšek (profesorica viole in violine, solistka ljubljanske Opere, ki jo zadnje čase lahko občudujemo v naslovni vlogi  operete Planinska roža), Stanka Mencinger (zborovodkinja otroškega pevskega zbora in učiteljica glasbene vzgoje) in Slavko Mežek (glasbeni pedagog, zborovodja in skladatelj pesmi za otroke).

jesenice_glasek_gorenjske2008_zirija.jpg
Vsi nastopajoči so pokazali veliko znanja in nadarjenosti, na koncu pa je postala prvi glasek Gorenjske po izboru strokovne komisije Ana Skumvač iz Zgornjih Gorij s pesmijo Sreča na vrvici, prvi glasek Gorenjske po izboru občinstva pa Aleksandra Vovk iz Mojstrane, ki je zapela Kekčevo pesem.

Prireditev so prvič pripravili oktobra 1997. Je nekakšna mlajša sestrica Prvega glasu Gorenjske, ki ima že večdesetletno tradicijo in na kateri so svojo pevsko pot začela dobro znana glasbena imena, kot so Helena Blagne Zaman, Aleksander Mežek, Manca Špik, Manca Urbanc Izmajlova, Aleš Vovk - Raay, Eva Moškon, Eva Černe in še kdo.
 
Letos  so kot gostje na Prvem glasku Gorenjske nastopili tudi člani Družinskega  gledališča  Kolenc, ki so otrokom skozi uganke in pesmi predstavili živali, ki so jih v avli jeseniškega gledališča lahko spoznali tudi bližje.
(Barbka Berguš, foto: Radio Triglav Jesenice)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates