banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 3. aprila 2011 (266. oddaja)
V sedmih dneh, 3. aprila 2011 (266. oddaja) E-pošta
nedelja, 03. april 2011
Kranjski mestni svetniki so na sredini seji sprejeli letošnji občinski proračun. Med amandmaji so potrdili zgolj županovega, da se sredstva v višini 15 tisoč evrov z županovega kabineta prerazporedijo na oddelek za razvoj in investicije ter za urejanje cestnega prometa.

Aktiv mladih gorenjskih sindikatov je istega dne v prostorih Zavarovalnice Triglav v Kranju organiziral javno tribuno z naslovom Bo malo delo povzročilo veliko glavobolov? Kako močan bo glavobol, če sploh bo, nam v sredo še ni uspelo izvedeti.

V Splošni bolnišnici na Jesenicah za določene zdravstvene storitve presegajonajdaljšo dopustno čakalno dobo, ki jo določa pravilnik ministrstva za zdravje. Glavni razlogi za dolge čakalne vrste tičijo v programu, ki ga bolnišnica vsako leto sklene z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije, premajhnem številu operacijskih dvoran in tudi pomanjkanju kadra.

Prejšnjo soboto je po vsej občini Radovljica potekala vsakoletna čistilna akcija. Zgledujoč se po lanskem uspešnem projektu Očistimo Slovenijo v enem dnevu so vse letošnje akcije v okviru krajevnih skupnosti in različnih društev pripravili na en sam dan. Enako kot lani je bilo tudi letos osnovno vodilo, da je občinska čistilna akcija neprofitna in da ni povezana z nobeno stranko ali posameznim podjetjem.  

Zaposleni v Zavarovalnici Triglav so prejšnjo soboto z dvanajstimi akcijami po vsej Sloveniji sodelovali na Dnevu za spremembe, ki ga je v sodelovanju z največjo slovensko zavarovalnico organizirala Slovenska filantropija. Akcija je potekala pod geslom Varna pot vsepovsod.

Teden slovenske drame je na vrhuncu. V torek zvečer so si obiskovalci gledališkega festivala lahko ogledali predstavo Gledališča Koper z naslom Da, gospod!

V Šenčurju imajo pomlad, tako je namreč naslov razstave slikarja Rajka Ferka, ki so jo v torek odprli v tamkajšnjem muzeju. Na razstavljenih delih lahko občudujemo pomladne motive slovenskih mest v abstraktni različici.

V Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah so v sredo gostili Območno revijo plesnih in mažoretnih skupin. Organizator prireditve je bil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območna izpostava Jesenice v sodelovanju z občinami Jesenice, Kranjska Gora in Žirovnica, revijo pa je strokovno spremljala Sabina Schwenner.  
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates