banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 17. aprila 2011 (268. oddaja)
V sedmih dneh, 17. aprila 2011 (268. oddaja) E-pošta
nedelja, 17. april 2011
V Kranju je v torek potekal drugi regijski posvet računskega sodišča. Njegov predsednik dr. Igor Šoltes je spregovoril o pomenu izvajanja svetovalne vloge ter preventivnega delovanja računskega sodišča. 

Minevajoči teden si bomo zapomnili tudi po stavki nekaterih delavcev podjetja Hidria Rotomatika na Jesenicah, ki zahtevajo zvišanje osnovnih plač in ureditev varnih pogojev dela. Inšpektor za delo je ugotovil, da premeščanje delavcev med stavko dejansko pomeni nadomeščanje stavkajočih, vendar zakon tega ne sankcionira. 

V Radovljici je v sredo dopoldne potekala 22. seja predsedstva Skupnosti občin Slovenije. Tokratni gostitelj zasedanja je bil radovljiški župan Ciril Globočnik, seje pa se iz meseca v mesec selijo po slovenskih občinah. 

Šenčurski občinski svet se je v začetku tedna sestal na šesti redni seji. Svetniki so se največ časa zadržali pri informaciji o športnih objektih v občini. Teh seveda ni malo, nekateri med njimi pa naj bi kmalu dobili novega lastnika. 

Ljubitelji dramske umetnosti so v teh dneh znova prišli na svoj račun. Potem ko se je nedavno iztekel letošnji Teden slovenske drame, so na odru Gledališča Toneta Čufarja na Jesenicah prejšnji konec tedna premierno uprizorili Komedijo duhov priznanega angleškega dramatika Noela Cowarda.

Glasbena šola Jesenice je prejšnjo soboto v Gledališču Toneta Čufarja gostila že 6. srečanje harmonikarskih orkestrov. Bienalnega srečanja so se tudi letos udeležili orkestri iz vse Slovenije. 

Prejšnjo nedeljo se je na Krvavcu iztekla letošnja smučarska sezona. Smučišče je v 129 dneh obiskalo kar 152.000 obiskovalcev. Veliko se jih je tam zbralo tudi v soboto, ko je potekalo že 6. tradicionalno tekmovanje Quiksilver Luža contest.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates