banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 24. aprila 2011 (269. oddaja)
V sedmih dneh, 24. aprila 2011 (269. oddaja) E-pošta
nedelja, 24. april 2011
Pregled zanimivejših dogodkov velikonočnega tedna začenjamo v Šenčurju, kjer so včeraj, na dan zavetnika svetega Jurija, praznovali občinski praznik. V tamkajšnjem domu krajanov so že v sredo pripravili slavnostno akademijo z raznolikim kulturnim programom, na kateri so podelili letošnja občinska priznanja.

Na trgu v Zgornjih Gorjah so prejšnji konec tedna slovesno odprli obnovljene prostore nekdanje trgovine, kjer so odslej sedež občine, prostori pošte, turistično-informacijski center, dvorana za različna srečanja oziroma predavanja ali seje ter prostori krajevnih društev.

Sredi minevajočega tedna se je na redni seji sestal tržiški občinski svet. Kot kaže, bo planina Zelenica postala občinska zgodba o uspehu. Svetniki so namreč sprejeli njen turistični načrt.

V sredo se je na redni seji sestal tudi Občinski svet Občine Radovljica. Osrednja točka dnevnega reda sta bila lokalni energetski koncept občine ter poročila o poslovanju v preteklem letu. 

V jeseniški bolnišnici čakajo na državo, ki naj bi v naslednjih letih postavila mrežo urgentnih centrov v Sloveniji, na Jesenicah pa naj bi zrasel nov urgentni blok.

Zaradi zaprtja športne dvorane Podmežakla je nastalo za okrog 80.000 evrov škode. O pokrivanju izgube se bodo Hokejski klub Acroni, Zavod za šport in Občina Jesenice dogovorili skupaj, je na ponedeljkovi novinarski konferenci pojasnil jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger, ki je prepričan, da ima zaprtje dvorane s strani inšpekcije politično ozadje.

Prejšnjo nedeljo je bilo v Križah pri Tržiču zelo glasno. Na že tradicionalnem velikonočnem blagoslovu motorjev se je zbralo preko 500 motoristov, ki so se pripeljali od blizu in daleč.

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates