banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 15. maja 2011 (271. oddaja)
V sedmih dneh, 15. maja 2011 (271. oddaja) E-pošta
nedelja, 15. maj 2011
Slovenijo sta v ponedeljek na povabilo predsednika države Danila Türka obiskala norveški kralj Harald V. in kraljica Sonia. Par si je v torek ogledal tudi Radovljico, ki je v minulih letih dobila nekaj norveških sredstev za obnovo baročne dvorane. 

V sejni dvorani Mestne občine Kranj je v sredo potekala redna seja mestnega sveta. Svetniki so za direktorico Gorenjskega muzeja po burni razpravi le potrdili Marijo Ogrin, obravnavali pa so tudi predlog odloka o preoblikovanju kranjske občinske uprave. 

V Centru za obrambno usposabljanje v Poljčah je pretekli ponedeljek ob dnevu zmage in dnevu Evrope potekalo zasedanje Zbora skupnosti borcev gorenjskih partizanskih odredov in enot. Na njem so člani združenja izglasovali novo staro vodstvo. 

Predstavniki Turističnega društva in Krajevne skupnosti Begunje so prejšnji konec tedna na prostoru pred pošto v Begunjah odprli novo vaško pot. S predajo so počastili tamkajšnji krajevni praznik.  

V blejski festivalni dvorani so prejšnjo soboto slavnostno podelili diplome študentom tamkajšnje Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem. Letos je diplomiralo kar 79 diplomantov iz vseh študijskih smeri na šoli.

Predstavniki kranjskega Rotary kluba so v četrtek Varstveno-delovnem centru v Kranju podarili profesionalno mizo Bobath, ki bo služila fizioterapevtskim obravnavam tamkajšnjih uporabnikov – odraslih oseb z motnjami v duševnem in telesnem razvoju.

Kranjski župan Mohor Bogataj je v ponedeljek sprejel člane Lokostrelskega društva Feniks, ki so na letošnjem dvoranskem državnem prvenstvu osvojili kar 14 medalj. 

V portoroški marini je v preteklih dneh potekal 16. salon Internautica, ki je združil vse, ki so tako ali drugače povezani z navtično industrijo in preživljanjem prostega časa na morju.
 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates