banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 19. junija 2011 (276. oddaja)
V sedmih dneh, 19. junija 2011 (276. oddaja) E-pošta
nedelja, 19. junij 2011
V Žirovnici so sredi iztekajočega se tedna slovesno odprli novo poslovno cono in proslavili zaključek izgradnje komunalne infrastrukture. Listine o izgradnji cone sta podjetje RP investicije in Občina Žirovnica podpisala že lani, projekt pa je nastal v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Jesenice in banko Volksbank.

Na Območni obrtno-podjetniški zbornici v Kranju so v ponedeljek pripravili okroglo mizo o socialnem podjetništvu kot generatorju razvoja. Ta mešanica poslovne dejavnosti in družbenega dobrodelništva sodi med družbene inovacije, čeprav njegove korenine segajo več kot stoletje v preteklost.

Predstavniki Sveta krajevne skupnosti Brezje pri Tržiču so prejšnjo nedeljo v počastitev skorajšnje 20. obletnice samostojne Slovenije slovesno odkrili spominsko ploščo dr. Janku Brejcu, nekdanjemu predsedniku Deželne vlade Slovenije.
 
Župan Občine Radovljica Ciril Globočnik je v torek pripravil vsakoletni sprejem za najboljše učence radovljiških osnovnih šol. Občina želi tudi na tak način spodbuditi učence, da bi v prihodnje dosegali odlične rezultate. 

V sredo dopoldne pa so se na sprejemu pri županu Občine Tržič mag. Borutu Sajovicu zbrali tržiški učenci in učenke, ki so v vseh devetih letih šolanja dosegli odličen učni uspeh. 

V središču Šenčurja so prejšnji konec tedna proslavili tradicionalni praznik krompirja. Pestro praznično dogajanje se je začelo že v petek z odprtjem šolskega učnega čebelnjaka in gasilsko vajo, prvi dan pa so zaokrožile ustvarjalne delavnice za otroke in starše.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates