banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 10. julija 2011 (278. oddaja)
V sedmih dneh, 10. julija 2011 (278. oddaja) E-pošta
nedelja, 10. julij 2011
V Preddvoru v teh dneh praznujejo svoj občinski praznik. Ob tej priložnosti sta tamkajšnji župan Miran Zadnikar in predsednik upravnega odbora Skupine Jelovica Gregor Benčina minuli četrtek položila temeljni kamen za izgradnjo novega vrtca.

V Lešah pri Tržiču so prejšnjo nedeljo slovesno odprli nov prizidek k obstoječemu gasilskemu domu. Gasilsko društvo na sončni strani Dobrče je sicer eno manjših, pa vendar drugo najstarejše v tržiški občini. 

Opozicijski svetniki v kranjskem mestnem svetu vztrajno zapuščajo seje. Kot pravijo, to počnejo zato, ker ne želijo biti odgovorni za kranjsko potapljajočo se barko. 

V Mestni občini Kranj je trenutno okrog 900 odvisnikov od prepovedanih drog, ki potrebujejo pomoč. Poročilo o lani opravljenem delu Lokalne akcijske skupine za preprečevanje zlorabe drog v občini je na svoji zadnji seji obravnaval tudi mestni svet. 

Kropa že stoletja piše svojo zgodbo kot naravni, tehnični, kulturni, zgodovinski, arhitekturni in tudi človeški spomenik. To zgodbo prenašajo iz roda v rod, zato Kroparji še danes obeležujejo drugi julij kot praznik kovačev, poimenovan Kovaški šmaren. 

V Radovljici je prejšnjo soboto v organizaciji tamkajšnjega kluba študentov potekala že tradicionalna športno–zabavna prireditev Ko Radovljica zaživi. 

Prejšnjo nedeljo so v Dragi proslavili častitljivih 80 let tamkajšnje planinske koče, hkrati pa so odprli novo, že tretjo tematsko pot. Odprtju Pastirske poti, kot so jo poimenovali v Turističnem društvu Begunje na Gorenjskem, so prisostvovali tudi pravi pastirji, ki so nekoč pasli živino na teh sončnih pobočjih.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates