banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow VIDEO: Slovesnost ob prazniku občine Radovljica
VIDEO: Slovesnost ob prazniku občine Radovljica E-pošta
sreda, 27. julij 2011
radovljica_obcinski_praznik_2010.jpg
V Radovljici se že nekaj časa pripravljajo na osrednjo slovesnost ob občinskem prazniku, 5. avgustu, ki ga praznujejo v spomin na ustanovitev Cankarjevega bataljona na Vodiški planini leta 1941. 
 
Svečanost bo v nedeljo, 31. julija, ob 16. uri v baročni dvorani Radovljiške graščine. V kulturnem sporedu ob podelitvi občinskih priznanj bosta sodelovala Kulturno društvo Viteza Gašperja Lambergarja in flavtistka Mateja Bajt. Sledil bo slavnostni dvig zastave Festivala Radovljica ob 17.30 uri na Linhartovem trgu v Radovljici.

Plakete Občine Radovljica prejmejo Marica Jereb, prostovoljka RK Lesce, za večletno plemenito delo, skrb za krajane, za bolne in ljudi v stiski, Društvo invalidov občin Radovljica–BledGorje ob 40–letnici delovanja, sodelovanja in vključevanja invalidov v družbeno življenje in Sara Isaković za izredne uspehe v plavanju v državnem, evropskem in svetovnem merilu. 

Prejemniki pečatov Občine Radovljica so Albin Novak za pomemben prispevek k vzpostavitvi letališča Lesce in za oživljanje letal najpomembnejših konstruktorjev v zgodovini slovenskega letalstva, Branislav Bajt za pomemben prispevek k razvoju in ugledu Smučarskega kluba Radovljica ter Avto moto društvo Radovljica ob 60–letnici delovanja. 

Prejemniki medalj Občine Radovljica pa so Štefan Babič za skoraj 30–letno požrtvovalno duhovniško delo župnika v Lescah ter ob 50–letnici mašništva, Rudi Antolin za dolgoletno predano delo na področju športa in društvenih dejavnosti in Franc Renko za dolgoletno uspešno in predano delo na mestu predsednika Društva upokojencev Radovljica.  

Najvišje priznanje, velika plaketa Občine Radovljica, ki jo v letu 2011 po sklepu občinskega sveta za uspešno vodenje podjetja Iskra Mehanizmi Lipnica prejme dr. Marjan Pogačnik, bo zaradi odsotnosti nagrajenca podeljena na proslavi občinskega praznika 11. decembra.

Občina Radovljica bo ob prazniku nagradila tudi odlične dijake - zlate maturante in dijake, ki so bili odlični v vseh štirih letnikih srednje šole. Posebno priznanje in denarno nagrado za nadaljnje izobraževanje so si letos prislužili Nina Habjan in Špela Kokelj iz Lesc, Ana Praprotnik in Barbara Kovačič iz Ljubnega, Tina Šmid z Zgornje Dobrave, Mohor Fajdiga iz Radovljice, Aneta Gabrovec, Teja Goli in Klara Škriba iz Krope ter Vita Rozman iz Vrbenj. 

Vabljeni k ogledu daljšega videoprispevka o proslavi občine Radovljica v decembru 2010.
Radovljiški župan Ciril Globočnik je na takratni slovesnosti podelil priznanja najzaslužnejšim občanom.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates