banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow mestna občina Ljubljana arrow Mandatar Pahor predstavil kandidate za bodoče ministre
Mandatar Pahor predstavil kandidate za bodoče ministre E-pošta
sreda, 12. november 2008
ljubljana_drzavni_zbor1.jpg
Mandatar Borut Pahor je včeraj javnosti predstavil imena kandidatov, ki se bodo potegovali za ministrska mesta v novi vladi. Socialni demokrati bodo imeli v vladi osem ministrov, Zares - nova politika štiri, Demokratična stranka upokojencev tri in Liberalna demokracija Slovenije dva ministra. 
Nova vladna ekipa bo skupaj s premierjem štela 19 članov, od tega sedem nestrankarskih ministrov. V vladi bo pet ministric, s čimer je zagotovljena skoraj tretjinska zastopanost žensk v ministrski ekipi. Borut Pahor je prepričan, da je koalicija sestavila ekipo, ki se bo po njegovih besedah »lahko spoprijela s težkimi časi, ki jih prinaša gospodarska kriza«.
 
Ministrstvo za finance naj bi prevzel France Križanič, ministrstvo za notranje zadeve Katarina Kresal, za zunanje zadeve pa Samuel Žbogar. Ministrstvo za pravosodje naj bi pripadlo Alešu Zalarju, za obrambo Ljubici Jelušič, za delo, družino in socialne zadeve Ivanu Svetliku, za gospodarstvo Mateju Lahovniku in za kulturo Majdi Širca. Ministrstvo za okolje in prostor naj bi vodil Karel Erjavec, kmetijsko ministrstvo Milan Pogačnik, prometno Patrick Vlačič, ministrstvo za šolstvo Igor Lukšič, ministrstvo za zdravje Borut Miklavčič in za javno upravo Irma Pavlinič Krebs. Za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo naj bi skrbel Gregor Golobič, za lokalno samoupravo Zlata Ploštajner, za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari, za Slovence po svetu pa Boštjan Žeks. (I. K., foto: arhiv GTV)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates