banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 28. avgusta 2011 (280. oddaja)
V sedmih dneh, 28. avgusta 2011 (280. oddaja) E-pošta
nedelja, 28. avgust 2011
V Radovljici so v začetku tega meseca slovesno proslavili prvi letošnji občinski praznik. Tam namreč praznujejo kar dvakrat, 5. avgusta in 11. decembra. Na osrednji občinski slovesnosti, ki so jo pripravili v baročni dvorani Radovljiške graščine, je župan Ciril Globočnik podelil letošnja občinska priznanja.  

Na Jesenicah so pred kratkim odprli prenovljeno Cesto Cirila Tavčarja. Za njeno obnovo so iz občinskega proračuna odšteli nekaj več kot 800.000 evrov.

Na Hermanov most na Jesenicah z dolgo in zanimivo zgodovino so mnogi, ki bi zanj morali bolje skrbeti, preprosto pozabili. Občina je zato poletne tedne izkoristila za temeljito obnovo nekdanjega ponosa železarskega mesta. 

Kranjski vrtci so od podjetja UPS Adria Ekspres nedavno prejeli 5.000 ameriških dolarjev za obnovo otroškega igrišča pri vrtcu Najdihojca v Kranju. Direktor omenjenega podjetja Goran Travner je ček predal v prostorih sosednjega vrtca Mojca.

Na Čufarjevem trgu na Jesenicah so v začetku meseca odkrili doprsni kip partizanskega pesnika in pisatelja Mihe Klinarja. Kip naj bi opominjal sedanje generacije, da sadovi zmage nikoli ne pridejo sami od sebe in da je treba biti časten, bojevit in ponosen, kakršen je bil Klinar. Spomenik je izdelal akademski slikar in kipar Roman Savinšek.

Ob lipi sredi vasi Senično je prejšnjo nedeljo na praznik svetega Jerneja, zaščitnika tamkajšnje cerkve, potekal že14. vaški semenj. Prireditev je z leti prerasla v osrednji dogodek tamkajšnje krajevne skupnosti.  
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates