banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kamnik arrow Okolju prijazne Terme Snovik prejele nagrado
Okolju prijazne Terme Snovik prejele nagrado E-pošta
torek, 11. november 2008

terme_snovik.jpg

Mednarodna komisija za varstvo Alp je pred dnevi v Bernu v Švici v okviru 14. jesenskega seminarja švicarskega sejma za gradnjo in energijo razglasila dobitnike nagrad vsealpskega natečaja CC.ALPS. Sedem občin, podjetij in organizacij je za svoje vzorne projekte s področja varstva podnebja prejelo nagrade v skupni vrednosti 100.000 evrov. Nagrade sta podelila švicarski meteorolog Thomas Bucheli in predsednik CIPRE Dominik Siegrist, med nagrajenci pa so bile s projektom Okolju prijazne in energetsko učinkovite Terme Snovik tudi najvišje ležeče terme v Sloveniji.

"Odlično premišljen in dosledno izveden projekt je za Slovenijo nekaj posebnega," je v utemeljitvi žirije o projektu Terme Snovik zapisal Bruno Abegg z Univerze v Zürichu. Slovenski projekt je eden izmed štirih, ki so za svoje dosežek na področju varstva prejeli 10.000 evrov nagrade. Poleg snoviškega projekta so bili s to vsoto nagrajeni še francoski, švicarski in avstrijski projekt. Trije najbolj zgledni projekti (dva nemška in avstrijski) so prejeli nagrade v vrednosti 20.000 evrov, še šest od 160 prijavljenih pa je prejelo pohvalo.

"Dejstvo, da je bilo izmed 160 prijavljenih projektov nagrajenih zgolj sedem in še dodatno pohvaljenih le šest, je še en lep dokaz, da smo s projektom Terme Snovik na pravi poti, da naše storitve razvijamo v pravi smeri, v sinergiji z okoljem. Odgovornost do okolja in energetska varčnost je pravi temelj in prepričan sem, da z vse večjo osveščenostjo turistov tudi ena od pomembnih konkurenčnih prednosti na vse bolj zahtevnem trgu," je povedal direktor Term Snovik Ivan Hribar in dodal, da je bilo v Švici predstavljenih več zanimivih projektov, tako na ravni podjetij kot regij, ki se zavedajo pomena družbene in okoljske odgovornosti ter stremijo k trajnostnemu razvoju. (S. R., foto: arhiv GTV)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates