banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 18. septembra 2011 (282. oddaja)
V sedmih dneh, 18. septembra 2011 (282. oddaja) E-pošta
nedelja, 18. september 2011
Poslovna enota Iskre MIS na Otočah letos praznuje 50-letnico svojega obstoja. V tem času je prehodila dolgo pot, ki jo je zaznamoval tehnološki razvoj izdelave električnih merilnih instrumentov ter konkurenčen nastop na domačih in tujih trgih.

Radovljiški župan Ciril Globočnik in ravnatelj Janez Zupan sta prejšnji petek odprla novo športno igrišče ob osnovni šoli Frana Saleškega Finžgarja v Lescah. Tamkajšnje učenke in učenci so se med drugim predstavili s plesnimi in športnimi veščinami ter spomnili na uspešne športnike, nekdanje leške osnovnošolce, kot so Iztok ČopFranci Petek in Grega Bole.

Z novim igriščem se lahko pohvalijo tudi na Pristavi nad Javorniškim Rovtom. Pomembna pridobitev, ki so jo odprli v sredo, naj bi dopolnjevala turistično ponudbo Pristave ter pripomogla k oživitvi tako samega kraja kot tudi celotnega Javorniškega rovta.

Radovljiški župan Ciril Globočnik se je v torek dopoldne v občinskih prostorih srečal z novinarji in jih seznanil z dokončanimi in prihodnjimi občinskimi investicijami.

V teh dneh mineva že 81 let od tragične smrti bazoviških junakov, pripadnikov rodoljubne in protifašistične organizacije Tigr, ki jih je 6. septembra 1930 dalo ustreliti italijansko fašistično sodišče. Mestna občina Kranj je prejšnji petek pripravila spominsko svečanost pri prvem protifašističnem spomeniku na svetu v Prešernovem gaju, s katero so se spomnili Ferda Bidovca, Zvonimirja Miloša, Franja Marušiča in Alojza Valenčiča.

Krajevna organizacija borcev za vrednote NOB Radovljica je istega dne pri grobišču in spomeniku v grajskem parku v Radovljici priredila spominsko slovesnost ob 69. obletnici smrti partizanskega poveljnika in narodnega heroja Jožeta Gregorčiča - Gorenjca in soborcev.

Ekipa Gorenjskih poročil je obiskala nov tematski park Labirint na Bledu. Sestavljen je iz koruznega, gozdnega in travniškega labirinta, s pomočjo katerih lahko na poučen in zabaven način izveste marsikaj zanimivega o naravi.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates