banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Gorenjski odsev arrow V sedmih dneh, 25. septembra 2011 (283. oddaja)
V sedmih dneh, 25. septembra 2011 (283. oddaja) E-pošta
nedelja, 25. september 2011
V Cerkljah na Gorenjskem v teh dneh praznujejo občinski praznik. Ob tej priložnosti so že prejšnji konec tedna predali v uporabo sodoben nogometni center v Velesovem in se kar dva dni veselili ob ogledu zanimivih nogometnih tekem in dobri glasbi. 

Zavod za turizem Kranj je bogatejši za novo organizacijsko enoto. Kranjski mestni svetniki so na sredini seji odločili, naj se Galerija Prešernovih nagrajencev pripoji h kranjskemu zavodu za turizem.

Kranjskega župana Mohorja Bogataja je v torek dopoldne obiskal ameriški veleposlanik v Sloveniji Joseph Adam Mussomeli. Pogovarjala sta se o življenju v Kranju, sodelovanju s podjetjem Goodyear Dunlop Sava Tires, o proračunu v tretji največji občini v državi in županovem mnenju o Američanih. 

V prostorih Mestne hiše v Kranju so se v četrtek srečali člani Upravnega odbora Prešernovega sklada, da bi se pogovorili o prejemnikih Prešernovih nagrad za leto 2012. Tokrat je bilo prvič, da so se aktualni člani odbora sestali v Prešernovem mestu.

Regionalna razvojna agencija Gorenjske je pred dnevi objavila javni razpis štipendij enotne regijske štipendijske sheme za novo šolsko oz. študijsko leto.

V Prešernovem gledališču so prejšnjo soboto premierno uprizorili prvo letošnjo domačo predstavo Proti severnemu vetru po knjižni uspešnici Daniela Glattauerja. Njegov sodobni roman je za gledališke ustvarjalce predstavljal velik izziv, tako zaradi priljubljenosti kot tudi zaradi zahtevnosti prenosa na oder.

V Mestni hiši v Kranju je že nekaj dni na ogled razstava Skrinja za nevesto. Na Gorenjskem je največ ohranjenih poslikanih skrinj in precej zibelk. Skoraj v vsaki družini so imeli vsaj eno poslikano skrinjo, le premožnejši so si lahko omislili tudi druge kose pohištva. Skrinja je bila tisočletja dolgo edino pohištvo za shranjevanje obleke, živil in drugega, služila pa je tudi namesto klopi in postelj.

V Kranju je prejšnji konec tedna potekal prvi mednarodni Svetosavski folklorni festival. V treh dneh se je zvrstilo kar enajst dogodkov, na katerih je sodelovalo 12 folklornih skupin iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije in Slovenije.

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates