banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow Gorenjska poročila za gluhe in naglušne, 22. aprila 2011
Gorenjska poročila za gluhe in naglušne, 22. aprila 2011 E-pošta
petek, 22. april 2011
Včeraj se je na sedmi redni seji sestal jeseniški občinski svet. Svetniki so potrdili poslovni načrt javnega podjetja Jeko-in, ki na Jesenicah skrbi za okolje in odvoz tamkajšnjih odpadkov. 

Pri Mohorjevi založbi v Celovcu je v začetku leta izšla knjiga Le vkup, le vkup, uboga gmajna, ki opisuje preganjanje kmetov in kmečke upore v Sloveniji med letoma 1945 in 1955. Knjigo je uredil naš današnji gost, zgodovinar Jože Dežman

V Muzeju Občine Šenčur so včeraj postavili na ogled prodajno razstave vitražev oblikovalke Lene Šajn z naslovom Podobe stekla.

Dijakom športnikom gimnazije Ekonomsko–storitvenega izobraževalnega centra v Kranju so včeraj popoldne podelili priznanja. Gimnazija se mladim na tak način vsako leto zahvali za uspešno promocijo šole in jim čestita za dosežene uspehe.

V 10. krogu lige za prvaka so košarkarice kranjskogorskega Hita v svoji dvorani še enkrat premagale ekipo iz Celja in tako tudi po tridesetih krogih ostale neporažene.

Pred nami je velika noč, s katero se številni verniki spominjajo Jezusovega vstajenja od mrtvih. V nedeljo bodo po vsej Sloveniji potekale vstajenjske procesije, veliko noč pa letos istočasno praznujejo tako katoliki in evangeličani kot tudi pravoslavni verniki. Za nekaj misli ob najpomembnejšem krščanskem prazniku smo poprosili stražiškega župnika Bojana Likarja.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates