banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Poročila za gluhe arrow Gorenjska poročila za gluhe in naglušne, 7. januarja 2011
Gorenjska poročila za gluhe in naglušne, 7. januarja 2011 E-pošta
petek, 07. januar 2011
V Dražgošah bodo v nedeljo pripravili osrednjo prireditev ob 69-letnici tamkajšnje bitke. Številni pohodniki iz skoraj vseh krajev Gorenjske so že pripravljeni in nekateri bodo že čez nekaj ur krenili proti Dražgošam.

Z letom 2010 se je iztekla najemna pogodba za objekt starega bazena na Savskem otoku v Kranju, ki ga je za svojo dejavnost uporablja Alternativno kulturno društvo Izbruh. Lastniki objekta so dediči družine Majdič, zastopa jih Vitomir Gros, ki so v postopku denacionalizacije dobili lastnino vrnjeno v naravi.

Rotary klub Bled že od leta 2002 v sodelovanju s centri za socialno delo izvaja dobrodelno akcijo, v okviru katere vsako leto obdarijo družine z več otroki, ki zaradi različnih vzrokov živijo v izjemno težkih socialnih razmerah. Več o akciji nam bo povedal predstavnik kluba Marko Valjavec

V Mali galeriji v Kranju so včeraj zvečer odprli razstavo likovnih del Boga Dimovskega z naslovom A 4 x 4 zapisi. Avtor je tokrat razstavil svoje skice, ki so nastale v novembru in decembru. Slike so kot zapisi dnevniških zgodb in hkrati predloge za pripravo priložnostne reprezentativne povečave v eni od neštetih likovnih tehnik. 

Športna dvorana na Planini v Kranju bo v nedeljo gostila dan slovenske ženske košarke, ki ga v sodelovanju s številnimi partnerji organizira Ženski košarkarski klub Triglav Kranj. V klubu si prizadevajo, da bi žensko košarko približali širši javnosti. 

Smučarji skakalci so v Bischofshofnu v Avstriji zaključili 59. novoletno turnejo, zmagovalec zadnje tekme pa je Norvežan Tomas Hilde. Med našimi se je najbolje odrezal Kranjčan Robert Kranjec, ki je končal na 12. mestu. V nadaljevanju hokejskega državnega prvenstva pa so od gorenjskih predstavnikov zmago zabeležili le hokejisti Hokejskega drsalnega društva z Bleda.
 
Naprej >
Free Joomla Templates