banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 30. oktobra 2011 (287. oddaja)
V sedmih dneh, 30. oktobra 2011 (287. oddaja) E-pošta
nedelja, 30. oktober 2011
Sredi tedna so se v Kranju sestali mestni svetniki. Že na začetku zasedanja so prejeli pojasnilo glede domnevno nezakonite zaposlitve direktorja občinske uprave Mitje Heraka. Vodstvo občine je za mnenje zaprosilo Ministrstvo za javno upravo, ki je že sporočilo, da Herakova zaposlitev na občini ni sporna.

Radovljiški župan Ciril Globočnik in direktor občinske uprave Matjaž Erjavec sta v torek dopoldne javnosti predstavila podatke o občinskih naložbah, ki so jih začeli izvajati v tem mesecu. Najbolj izstopa dogovor z družino Vovk, ki je zaradi prestavitve letališke steze ostala brez svojega domovanja. 

Minula sreda je bila za krajevno skupnost Hrušica skoraj zgodovinska. Krajani so namreč dočakali nove, sodobne in svetle prostore, ki jih bodo za svoje dejavnosti uporabljala različna krajevna društva.

Potem ko so gradnjo doma starostnikov v Šenčurju že večkrat priložili, se zdaj,  kot kaže, le bliža dan D za tamkajšnje upokojence. Občina si namreč še vedno prizadeva za gradnjo doma starejših, saj sta bližnja domova v Preddvoru in Naklem polna.

V Kranjski Gori so prejšnji konec tedna potekali že 13. Fajdigovi dnevi. Tradicionalno srečanje je bilo namenjeno zdravnikom, medicinskim sestram in zdravstvenim tehnikom v osnovnem zdravstvu ter študentom pri predmetu družinska medicina, sekundarijem, specializantom družinske medicine in upokojenim zdravnikom.

V dvorani Kolpern na Stari Savi na Jesenicah so v ponedeljek popoldne pripravili posvet o možnostih vključevanja mladih v lokalno samoupravo. Na posvetu so predstavili oblike soodločanja mladih v nekaterih občinah po Sloveniji.

Leta 2001 je bil na pobudo Občine Jesenice ustanovljen Zavod za šport, ki v teh dneh praznuje že 10-letnico uspešnega delovanja. Zavod je v minulih letih ves čas razvijal in bistveno izboljšal svoje prvenstvene naloge in zadolžitve.

Prejšnji konec tedna je bilo v Tržiču spet slovesno, saj so proslavili 45-letnico uspešnega delovanja Folklorne skupine Karavanke. Ta danes združuje okrog sto članov praktično vseh generacij, razvrščenih v pet skupin, ki ustvarjajo enega od kulturnih presežkov mesta v osrčju Karavank z globokim sporočilom ohranjanja ljudskega izročila.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates