banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Gorenjski odsev arrow V sedmih dneh, 6. novembra 2011 (288. oddaja)
V sedmih dneh, 6. novembra 2011 (288. oddaja) E-pošta
nedelja, 06. november 2011
V javnosti še vedno odmeva petkovo odprtje 2,4-kilometrskega odseka gorenjske avtoceste med Podtaborom in Peračico. S tem smo Gorenjci dobili sodobno in hitro povezavo s severozahodnim delom regije.

Z novo pridobitvijo sta zelo zadovoljna tudi župana radovljiške in tržiške občine, ki upata na konec križev in težav zaradi prometne gneče v poletnem času.

Prejšnji četrtek je na Jesenicah potekala redna seja občinskega sveta. Svetniki so tokrat precej pozornosti namenili zbiranju in odlaganju odpadkov v občini.

Nakupovalnega središča E. Leclerc v Šenčurju ne bo. To so nam pred dnevi potrdili na šenčurski občinski upravi, potem ko so se v javnosti pojavile različne govorice o gradnji francoskega nakupovalnega centra.

Voditelji Evropske unije so v preteklih dneh predstavili načrt za boj proti najhujši dolžniški krizi v Evropi. Vendar se zastavlja vprašanje, ali bo resnično zagotovil dolgoročno rešitev. 

V Lescah pod okriljem radovljiškega centra za socialno delo že več let uspešno deluje krizni center Kresnička. Ta ponuja zatočišče otrokom in mladostnikom, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov potrebujejo pomoč.
 
Pred desetimi leti je bil na pobudo Občine Jesenice ustanovljen Zavod za šport, pod njegovim upravljanjem pa nekaj let pozneje tudi mladinski center. Velika zahvala za ustanovitev zavoda gre takratnemu županu Borisu Bregantu, ki je imel velik posluh za delovanje športnih društev.
 
Mestna občina Kranj bo na slavnostni akademiji ob prazniku, ki ga praznuje 3. decembra, tudi letos podelila občinske nagrade in priznanja. Osrednja slovesnost bo tokrat potekala v protokolarnem objektu na Brdo pri Kranju, saj naj bi bila dvorana Prešernovega gledališča pretesna za tovrstno prireditev. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates