banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 27. novembra 2011 (291. oddaja)
V sedmih dneh, 27. novembra 2011 (291. oddaja) E-pošta
nedelja, 27. november 2011
Radovljiški občinski svet je v sredo sprejel drugi rebalans letošnjega proračuna. Z njim so znižali prihodke za približno 1,9 milijona evrov, saj naj bi letos v občinski proračun prejeli le 17,8 milijona evrov.

Šenčurski svetniki so na sredini redni seji po pričakovanju največ časa namenili prvemu branju predloga proračuna za prihodnje leto. Tudi ta je razvojno naravnan in ne predvideva zadolževanj. 

V Kranju se je v sredo mudil izraelski veleposlanik v Sloveniji Shmuel Mairom s soprogo. Tema srečanja je bila možnost sodelovanja na področju gospodarstva, investicij, kulture in izobraževanja.

Društvo izgnancev Slovenije si vse od svoje ustanovitve pred 15 leti prizadeva za ohranjanje zgodovinskega spomina na genocidno politiko do Slovencev med drugo svetovno vojno in na njihov izgon kot najokrutnejšo obliko te politike. 

Komunala Radovljica je letos začela izvajati 3-letni razvojni projekt Od malih nog mislim zeleno. Z njim želijo prebuditi ekološko zavest najmlajših in predramiti njihovo ljubezen do domačega kraja.

V Kongresnem centru Brdo pri Kranju je v ponedeljek potekal 4. dobrodelni bazar Zavoda za varstvo in rehabilitacijo po poškodbi glave Korak in Kluba En korak več. Na dobrodelni prireditvi so zbirali sredstva za delovanja zavoda oziroma centra. 

Prejšnjo soboto se je v gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah iztekel letošnji festival ljubiteljskih gledališč. Na zaključni slovesnosti Čufarjevih dni so podelili priznanji najboljšima igralcema in razglasili najboljši predstavi po izboru žirije in občinstva. 

Jesenice je v torek popoldne obiskal Nar Zanolin, generalni sekretar mednarodne košarkarske federacije. Ob srečanju z vodstvom občine je izrekel veliko pohval na račun jeseniških priprav  na evropsko košarkarsko prvenstvo leta 2013. 

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates