banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow Gradnja komunalne opreme na Vurnikovem trgu
Gradnja komunalne opreme na Vurnikovem trgu E-pošta
četrtek, 20. november 2008
radovljica_vurnikov_trg.jpg
Iz Občine Radovljica so sporočili, da se je na bodočem Vurnikovem trgu v Radovljici, med srednjo gostinsko in turistično šolo, Kopališko ulico in Kranjsko cesto, v preteklih tednih začela gradnja komunalne opreme.

Na območju, ki je v prostorskih aktih opredeljeno kot kare H, bodo obnovili vodovod, plinsko napeljavo in ostalo infrastrukturo. Nekoliko nižje od sedanje bodo uredili cestno povezavo med Kopališko in Kranjsko cesto, mimo Centra za socialno delo in vrtca, ob njej pa parkirna mesta. Za priključitev Vurnikovega trga na Kranjsko cesto bodo zgradili dve novi krožišči.
 
Projekt je zasnovan kot javno zasebno partnerstvo občine in podjetja Perina iz Radovljice. Ocenjena vrednost celotne naložbe znaša 23 milijonov evrov. Na novem mestnem trgu je predvidena izgradnja petih novih poslovnih in stanovanjskih objektov z 80 stanovanji, večetažno podzemno garažno hišo ter novimi prostori za knjižnico, kulturno dvorano, študentskim domom in fakulteto. Pri tem je izvedba kulturne – gledališke dvorane predvidena le, če bo občina za njeno sofinanciranje našla programskega partnerja.
 
radovljica_vurnikov_trg2.jpgVzporedno z gradnjo komunalne opreme poteka tudi projektiranje novih objektov na bodočem Vurnikovem trgu. Povsem občinski del investicije predstavlja izgradnja nove knjižnice, ki bo preseljena iz sedanjih pretesnih prostorov. Pred kratkim sta bila potrjena programska naloga in idejni projekt za novo knjižnico, do konca letošnjega leta bo pripravljen projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja, sledilo bo pridobivanje potrebnih soglasij in predvidoma konec januarja vloga za gradbeno dovoljenje.
 
Začetek gradnje je načrtovan po pridobitvi gradbenega dovoljenja in izvedbi javnega razpisa za izbor izvajalca septembra prihodnje leto, zaključek pa maja leta 2010. Prihodnje leto se bo začela tudi gradnja garažne hiše. (B. D., foto: Občina Radovljica)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates