banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Župan pred kamero arrow V sedmih dneh, 11. decembra 2011 (293. oddaja)
V sedmih dneh, 11. decembra 2011 (293. oddaja) E-pošta
nedelja, 11. december 2011
Občina Radovljica v torek obiskal predsednik države dr. Danilo Türk. Srečal se je z županom Cirilom Globočnikom in predstavniki občinske uprave, ki so mu predstavili delovanje in projekte občine.

V Kongresnem centru na Brdu je prejšnji konec tedna potekala osrednja prireditev ob prazniku mestne občine Kranj. Na slavnostni akademiji so podelili priznanja letošnjim nagrajencem.

Listine o priznanju Mestne občine Kranj so letos podelili Janku Bajtu za uspešno delovanje na kulturnem področju v Stražišču, Tomažu Vilfanu za zasluge pri razvoju gasilstva, zaščite in reševanja v občini, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Kokrica za uspešno 90-letno delovanje in Francu Benediku za več kot 30-letno delo v krajevni skupnosti Center.

Prejšnjo soboto so v Kranju ob občinskem prazniku in začetku veselega decembra slavnostno odprli prenovljeni del gradu Kieselstein. Upravljanje gradu in Lovskega dvorca je prevzel Gorenjski muzej.

V občini Žirovnica, v kateri se je pred 211 leti rodil največji slovenski pesnik dr. France Prešeren, so prejšnjo soboto proslavili občinski praznik. Na slovesnosti v večnamenski dvorani v Žirovnici so podelili plakete in priznanja tistim posameznikom in društvom, ki so skozi minevajoče leto naredili največ za celotno lokalno skupnost. 

V muzeju občine Šenčur so v torek odprli razstavo Varstveno-delovnega centra INCE Mengeš z naslovom Sklenimo leto. Vse do konca meseca si lahko ogledate prekrasne glinene izdelke in slike, ki jih je ustvarilo sedem uporabnikov, udeležencev kiparske in slikarske delavnice v centru.

Kranj je osvetljen. Lučke različnih barv že gorijo, veliko božično-novoletno drevo je postavljeno, praznično vzdušje je v zraku, manjka le še sneg. Prejšnji konec tedna so na smreki na Glavnem trgu v Kranju končno zagorele lučke, mesto pa je zasijalo v soju luči. Prižig luči je oznanil tudi začetek veselega decembra.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates