banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 26. februarja 2012 (302. oddaja)
V sedmih dneh, 26. februarja 2012 (302. oddaja) E-pošta
nedelja, 26. februar 2012

Radovljiški svetniki so pred dnevi sprejeli rebalans letošnjega proračuna, s katerim so znižali prihodke in odhodke za približno 1,6 milijona evrov. Čeprav je bila razprava o rebalansu zelo vroča, so se svetniki na koncu strinjali, da je popravek proračuna najboljša rešitev za nastalo situacijo. 

V sredo popoldne je v Kranju potekala 12. redna seja Sveta Mestne občine Kranj in tudi tokrat lahko rečemo, da je minila brez večjih pretresov. Svetniki so večino odlokov sprejeli skoraj soglasno. 

V Fotogaleriji na Trgu Toneta Čufarja na Jesenicah so v sredo s kratkim kulturnim programom odprli razstavo del člana Fotografskega društva Janez Puhar iz Kranja Izidorja Gašperlina z naslovom Potovanje skozi barve. Avtor se obiskovalcem predstavlja s čudovitimi fotografijami krajine. 

Prejšnjo soboto je pred Mercatorjevim centrom na Primskovem v Kranju potekalo tradicionalno, že 22. pustno rajanje s šenčurskimi Godlarji. Na kar šestindvajsetih vozovih so se predstavile različne pustne maske s parodijo na politične in druge aktualne dogodke v Sloveniji.

Turistično društvo Radovljica je prejšnjo soboto priredilo tradicionalni pustni sprevod od starega Merkurja do Linhartovega trga v Radovljici. Posebnost tamkajšnjega sprevoda so prizori iz panjskih končnic, ki smešijo človeške napake in so povzeti po domačem izročilu.

Tudi Mladinski center na Jesenicah je v soboto pripravil veselo pustovanje za otroke in starše. Rajanje pustnih šem so letos iz dvorane Kolpern prestavili v Osnovno šolo Toneta Čufarja, kjer ni manjkalo dobre glasbe, plesne animacije in sladkih krofov za vse maškare. 

Središče Šenčurja so minulo nedeljo preplavile številne pustne šeme in od župana Mira Kozelja prevzele oblast nad vso občino. 

Kot po večini gorenjskih občin je bilo minuli konec tedna tudi v Tržiču veselo in pustno obarvano. Naša ekipa se je odpravila med tržiške pustne maske in se pozabavala z njimi.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates