banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 4. marca 2012 (303. oddaja)
V sedmih dneh, 4. marca 2012 (303. oddaja) E-pošta
nedelja, 04. marec 2012

Brezposelnost na Gorenjskem se je lani znižala in ob koncu leta dosegla najnižjo raven v državi. Delodajalci so najbolj povpraševali po natakarjih, kuharjih, prodajalcih, zidarjih, voznikih, oblikovalcih kovin, strojnih tehnikih, inženirjih strojništva ter elektrotehnike in doktorjih medicine. 

Radovljiški župan Ciril Globočnik je v sredo prijetno presenetil ter osrečil učence in učitelje Osnovne šole Antona Janše v Radovljici. Dopoldne jim je namreč predal ključe popolnoma novega kombija.

V prostorih nekdanjega hotela Korotan na Jesenicah so v sredo popoldne odprli pisarno državne poslanke Pozitivne Slovenije Alenke Pavlič. Odprtja se je udeležil tudi predsednik stranke Zoran Janković

Prejšnji konec tedna je bil zelo pomemben za Kulturno društvo Brdo iz Kranja. S pomočjo občine so dobili nove prostore na Sejmišču 3, ki so jih z velikim veseljem predstavili širši javnosti. 

Kranj so prejšnjo soboto obiskali poslanci Državnega zbora, ki so si v Prešernovem gledališču ogledali satirično dramo Limonada slovenica. Poslanci so pokazali, da se znajo smejati tudi na svoj račun. 

Kdo so junaki našega časa in zakaj smo jih poimenovali junaki? Na taka in podobna vprašanja so sredi iztekajočega se tedna odgovarjali otroci na letošnjem meobčinskem otroškem parlamentu v prostorih Mestne občine Kranj.

Kranjski župan Mohor Bogataj je v sredo na domači skakalnici smučarskega kluba Triglav na Gorenji Savi sprejel naše bronaste smučarje skakalce. Vse oči so bile najbolj usmerjene v Nejca Dežmana in Roberta Kranjca, ki sta v Vikersundu poskrbela za vrhunske rezultate.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates