banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranj arrow VIDEO: Konzorcij CERO o pretoku odpadkov v regiji
VIDEO: Konzorcij CERO o pretoku odpadkov v regiji E-pošta
petek, 05. december 2008
V prostorih Mestne občine Kranj je danes potekala seja konzorcija CERO. Prisotni so se po besedah predsednika poslovnega odbora konzorcija  Damijana Perneta seznanili z vsebino študije, ki je bila opravljena o pretoku odpadkov v Gorenjski regiji, in se dogovorili, da gradivo proučijo v vseh članicah.
 
Prav tako je bila predstavljena trenutna situacija na vseh treh lokacijah (za mehansko obdelavo odpadkov je po državnem operativnem programu predvidena lokacija v industrijski coni na Polici pri Kranju, za odlaganje ostanka odpadkov sta evidentirani odlagališči Kovor in Mala Mežakla) in možna organiziranost CERA z ekonomskega vidika, razdeljevanja stroškov in ostalih zadev, povezanih z vprašanji ravnanja z odpadki na Gorenjskem.
 
"Predstavljeni so bili trije modeli in do naslednje seje, ki bo predvidoma sredi januarja 2009, bodo članice dale svoje pripombe, ki jih bodo upoštevali pri pripravi osnutka skupnega dokumenta. Sprejeli so tudi sklep o ustanovitvi projektne skupine CERA, ki bo skrbela za koordinacijo priprave dokumentacije za skupno vlogo za pridobitev sredstev kohezijskega sklada, za koordinacijo priprave projektne in investicijske dokumentacije za regijske objekte ravnanja z odpadki (MBO, regijske deponije) in koordinacijo priprave potrebne občinske zakonodaje.

Projektno skupino bodo sestavljali predstavniki občin Kranj, Tržič in Jesenice ter direktorji komunalnih podjetij v teh občinah in zunanji sodelavci. Sledil je še dogovor, da se časovnica dela oziroma priprave posameznih dokumentov v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor še nekoliko prilagodi in dopolni," so danes sporočili iz Mestne občine Kranj. (I. K.)

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates