banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 27. maja 2012 (314. oddaja)
V sedmih dneh, 27. maja 2012 (314. oddaja) E-pošta
nedelja, 27. maj 2012
Osnovna šola Staneta Žagarja v Kranju je pretekli torek slovesno dočakala abrahama. V minulih petdesetih letih je doživela veliko sprememb, v njenih šolskih klopeh pa je v najboljših časih sedelo več kot 1.000 učencev v kar 40 oddelkih z dvoizmenskim poukom. Danes pouk zaradi manjšega števila otrok in devetletke izvajajo samo dopoldne, 22 oddelkov pa letos obiskuje nekaj manj kot 500 učencev.

V veliki sejni dvorani Občine Radovljica je v sredo potekala 16. redna seja občinskega sveta, na kateri so med drugim razpravljali o osnutkih podrobnih prostorskih načrtov Brezovica 1 in 2 ter sprejeli osnutek sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta za centralno območje Radovljice. 

V torek je v prostorih kranjske občine potekala okrogla miza z naslovom Pot Mestne občine Kranj v energetsko samostojnost. Beseda je med drugim tekla tudi o Sloveniji kot energetsko varčni državi.

Gorenjska regionalna organizacija zavodov, društev in ustanov Grozd je v sredo v Kranju pripravila letno konferenco nevladnih organizacij. Na njej so obravnavali prvi strateški dokument razvoja nevladnega sektorja za obdobje do leta 2020.

Za radovljiške in jeseniške maturante je bil minuli četrtek slovesen dan. V Radovljici smo spremljali sprevod maturantov, ki so se sprehodili od Srednje gostinske in turistične šole do Linhartovega trga, sprevodu pa je sledila maturantska četvorka. 

Srednja šola Jesenice, Gimnazija Jesenice in Plesna šola Studio Ritem so tudi letos priredile maturantsko četvorko. Na parkirišču za občinsko stavbo je v četrtek zaplesalo več kot 200 maturantov

Osnovna šola Antona Janše je prejšnji petek v sodelovanju z Lions klubom Bled na Linhartovem trgu v Radovljici pripravila delavnico poslikave panjskih končnic z naslovom Ta vžgana.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates