banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Gorenjski odsev arrow V sedmih dneh, 10. junija 2012 (316. oddaja)
V sedmih dneh, 10. junija 2012 (316. oddaja) E-pošta
nedelja, 10. junij 2012
V torek so v Škofji Loki ob svetovnem dnevu varstva okolja uradno predali novi sončni elektrarni na strehah osnovnih šol Jela Janežiča in Ivana Groharja. S tem projektom družba Gorenjske elektrarne nadaljuje prakso odličnega sodelovanja z gorenjskimi občinami. Najnovejša pridobitev je namreč že peti zaključeni projekt izgradnje sončne elektrarne na javni ustanovi.

Prejšnjo soboto so na vrtu pri stari trti v Radovljici proslavili krajevni praznik, ki ga praznujejo 1. junija v spomin na rojstvo arhitekta in urbanista Ivana Vurnika. Častni občan Občine Radovljica je bil ustanovitelj ljubljanske šole za arhitekturo, hkrati pa velja za začetnika modernega urbanizma na Slovenskem.

Letos je minilo že pol stoletja od smrti velikega pisatelja Frana Saleškega Finžgarja. V njegovi rojstni hiši v Doslovčah so prejšnjo soboto pripravili slovesnost, na kateri so gostili predstavnike Mohorjeve družbe in Iztoka Ilicha, avtorja najnovejše knjige Mohor in Korotan. Finžgar je namreč kar 30 let uspešno urednikoval v Mohorjevi družbi in jo popeljal do razcveta. 

Dijaki kranjske gimnazije so se v začetku tedna srečali s slovenskimi menedžerji in se seznanili s poklici prihodnosti ter možnostmi zaposlovanja.

V Šivčevi hiši na Linhartovem trgu v Radovljici so prejšnji konec tedna odprli gostujočo razstavo Čebelarskega muzeja z naslovom Brata Jager. Razstavo je predstavila avtorica Nataša Oblak Japelj, odprl pa jo je župan Ciril Globočnik.

V sredo zvečer so v kinu Železar na Jesenicah pripravili zaključno prireditev državne digitalne fotografske razstave Človek in kovina. Na slovesnosti so prikazali projekcijo sprejetih del in podelili nagrade najboljšim, po njej pa še odprli razstavo nagrajenih del v bližnji Fotogaleriji.

Tudi letošnje poletje se boste na Jesenicah lahko udeležili baletne predstave, Kulturne mavrice, Poletne muzejske noči ali koncerta Big banda Glasbene šole Jesenice. Drama Franca Klinarja, Lenartov oratorij in Torkove kinoteke, vse to si lahko ogledate v sklopu prireditev Poletje na Stari Savi.
 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates