banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Šport arrow V sedmih dneh, 17. junija 2012 (317. oddaja)
V sedmih dneh, 17. junija 2012 (317. oddaja) E-pošta
nedelja, 17. junij 2012
Radovljiški župan Ciril Globočnik je v četrtek v Rožni dolini skupaj s predstavniki domačega čebelarskega društva odprl nov Čebelarski razvojno-izobraževalni center Gorenjske. Pri gradnji in urejanju objekta so upoštevali kulturno in gospodarsko tradicijo čebelarstva v radovljiški občini, kjer je danes dejavnih več kot 100 čebelarjev.

Vodstvo Splošne bolnišnice Jesenice je na torkovi novinarski konferenci predstavilo podatke o letošnjem poslovanju. Prvi štirje meseci so minili v oteženih in negotovih razmerah, saj se trend zmanjševanja sredstev zadnjih štirih let nadaljuje tudi v letošnjem letu.

Vodstvo kranjske družbe Goodyear Dunlop Sava Tires je v četrtek predstavilo rekorden poslovni uspeh v preteklem letu. Število prodanih pnevmatik na lokalnih trgih se je lani povečalo za štiri odstotke, čisti prihodki od prodaje pa za 19 odstotkov. V razvoj svoje proizvodnje in izdelkov so vložili več kot 10 milijonov evrov.

Minuli četrtek so v prostorih Mestne občine Kranj pripravili tradicionalni sprejem za učence, ki so v tem šolskem letu z odličnim uspehom zaključili vseh devet razredov v osnovnih šolah na območju kranjske občine. Letos je priznanje prejelo 111 učencev.

Letos mineva že šest let od prvega Dadinega likovnega natečaja. V spomin na akademsko slikarko in likovno pedagoginjo Evelino Batista Abaza - Dado so pred dnevi v Osnovni šoli Jakoba Aljaža v Kranju slavnostno razstavili likovna dela učencev in nagradili zmagovalce natečaja.

Prejšnjo nedeljo so v gledališču Toneta Čufarja premierno uprizorili igrano lutkovno predstavo Čudež v živalskem vrtu. Predstava, ki si jo bodo z velikim veseljem ogledali tako otroci kot odrasli, je nastala pod vodenjem mladega režiserja Matjaža Komana.

Prejšnji konec tedna so v kinu Železar na Jesenicah pripravili slavnostno akademijo Nogometnega kluba Jesenice ob 100-letnici igranja nogometa v železarskem mestu.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates