banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Čutimo slovenščino arrow V sedmih dneh, 24. junija 2012 (318. oddaja)
V sedmih dneh, 24. junija 2012 (318. oddaja) E-pošta
nedelja, 24. junij 2012
Predsednik države dr. Danilo Türk je v sredo v Splošni bolnišnici na Jesenicah slovesno odprl novo helikoptersko pristajališče. Garažna hiša s heliportom je bila zgrajena v okviru javno-zasebnega partnerstva, na njej pa bodo lahko vsakodnevno varno pristajale reševalne ekipe s ponesrečenci.

Na deponiji Mala Mežaklja nad Jesenicami so v torek položili temeljni kamen za izgradnjo sortirnice. Slovesnosti so se poleg vodstva Občine Jesenice udeležili tudi predstavniki Ministrstva za kmetijstvo in okolje, Agencije za okolje in župani gorenjskih občin.

Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije in Občina Tržič sta prejšnjo soboto dopoldne pripravila tradicionalno spominsko slovesnost, s katero so obeležili 67. obletnico osvoboditve ljubeljske podružnice koncentracijskega taborišča Mauthausen. V spominskem parku na Ljubelju se je več sto ljudi spomnilo trpljenja in junaštva žrtev nacizma in fašizma. 

Po ulicah Tržiča je preteklo soboto prijetno dišalo. Turistično društvo in Občina Tržič sta priredila 4. svetovni festival tržiških bržol, ki je pritegnil jedce iz vse Gorenjske in tudi drugih krajev Slovenije.  

Sredi iztekajočega se tedna se je v Slovenijo vrnil Kopistar. Tako so namreč najbolj zagrizeni hokejski navijači poimenovali slavnega Anžeta Kopitarja, ki je z losangeleškimi Kralji premagal vse nasprotnike v ameriški hokejski ligi in si priboril znameniti Stanleyev pokal.

Mednarodni hokejski zvezdnik Anže Kopitar se je po sprejemu in novinarski konferenci na letališču Jožeta Pučnika na Brniku s spremstvom odpeljal proti domači Hrušici.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates