banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Šport arrow V sedmih dneh, 1. julija 2012 (319. oddaja)
V sedmih dneh, 1. julija 2012 (319. oddaja) E-pošta
nedelja, 01. julij 2012
V številnih gorenjskih krajih so prejšnji konec tedna proslavili dan državnosti. S kulturnimi svečanostmi so počastili spomin na slovensko osamosvojitev in razvojne dosežke minulih dveh desetletij.

Šenčurjani so se prejšnjo nedeljo, na predvečer dneva državnosti, že 22. leto zapored zbrali pri lipi samostojnosti v Vogljah. Na osrednji občinski proslavi jim je spregovoril evropski poslanec Milan Zver.

V poslovni coni v Žirovnici so v sredo odprli nov zbirni center za odpadke. Približno 350 tisoč evrov vreden objekt je del operativnega programa Občine Žirovnica na področju ravnanja z odpadki. Občina je za izgradnjo zbirnega centra prispevala 240 tisoč evrov, preostalih 110 tisoč pa je primaknila država.

V sejni sobi Občine Šenčur se je v sredo zadnjič pred daljšim poletnim premorom sestal tamkajšnji občinski svet. Na 14. redni seji so imeli več točk, ena izmed njih je bila ureditev javnih parkirnih površin v občini. 

Prejšnji konec tedna je bilo praznično tudi v Begunjah. Tamkajšnje prostovoljno gasilsko društvo je namreč praznovalo zavidljivih 130 let. 

Šenčurski muzej je v torek prvič gostil slikarsko razstavo članov Likovnega društva Mengeš. Namen dogodka je bil en sam – druženje, saj razstava tokrat ni imela skupnega imena, teme in motiva.

Končno je na vrata potrkalo pravo poletje in s tem tudi izredno visoke temperature. Čeprav se mnogi veselimo sončnih in vročih dni, ki so pred nami, pa se moramo zavedati, da takšno vreme s seboj lahko prenese tudi nevšečnosti. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates