banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Šport arrow V sedmih dneh, 15. julija 2012 (321. oddaja)
V sedmih dneh, 15. julija 2012 (321. oddaja) E-pošta
nedelja, 15. julij 2012
Prejšnji konec tedna je potekal že 27. spominski pohod Združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja, veteranov vojne za Slovenijo in slovenskih častnikov na Triglav. Vsakoletno druženje je posvečeno Triglavu – simbolu slovenstva in partizanskim patruljam, ki so se v boju za svobodo leta 1944 povzpele na najvišji slovenski vrh.

Občina Radovljica si že več let prizadeva za zagotovitev kakovostne pitne vode za vse občane. Krajane Zadnje in Srednje vasi ter Mlake so nedavno priključili na nov vodovod Podgora, zadostne količine pitne vode pa naj bi spodbudno vplivale na življenje ljudi in razvoj tamkajšnjih krajev. 

V Kropi so prejšnjo soboto proslavili kovaški šmaren, ki ga na različne načine praznujejo že vse od leta 1705. Turistično društvo Kropa zadnjih 16 let na praznovanje vabi tudi obiskovalce, ki lahko spoznajo etnološko, tehnično in človeško dediščino Krope z več kot 800-letno zgodovino.

V Kranjski hiši na Glavnem trgu v Kranju so sredi iztekajočega se tedna odprli zanimivo razstavo Skrinja za nevesto. Skrinja je bila tisočletja dolgo edino pohištvo za shranjevanje obleke, živil in drugega, služila pa je tudi namesto klopi in postelj.  

V stolpu na Blejskem gradu je v teh dneh na ogled razstava likovnih del Ejti Štih. Mednarodno poznana slikarka in vsestranska umetnica že več desetletij živi v Južni Ameriki, z razstavami svojih aktualnih stvaritev pa se občasno vrača v Slovenijo.

Letos mineva 50 let, odkar so v Tržiču odprli letno kopališče. Čeprav je tamkajšnji bazen že precej dotrajan, so ga tudi letos usposobili za varno in v vročih dneh zelo osvežilno kopanje občanov.

Prejšnji konec tedna je bilo znova veselo na Hrušici pri Jesenicah, ki je zaradi mednarodnega hokejskega šampiona, Hrušičana Anžeta Kopitarja postala znana ne samo v Sloveniji, ampak po vsem svetu. Priljubljeni Kopistar se je tokrat vrnil z znamenitim Stanleyjevim pokalom.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates