banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow Zanimivosti arrow FOTO: Študentski vikend inteligence in cvička 2012
FOTO: Študentski vikend inteligence in cvička 2012 E-pošta
petek, 27. julij 2012
Prejšnji konec tedna je na Dolenjskem potekal deseti Študentski vikend inteligence in cvička - največji dvodnevni študentski festival v Sloveniji. Jubilejni Švic je poleg zanimivega in razgibanega dnevnega programa, razširjenega šotorišča, tehničnih izboljšav in študentsko nizkih cen ponudil tudi največji in najboljši glasbeni izbor v svoji zgodovini.

svic_2012_mnozica.jpgsvic_2012_elvis_jackson.jpg

Množica pred vhodom na prizorišče festivala Švic 
(foto: organizator)
in Elvis Jackson 
(foto: GTV).
 
 

Petkovo popoldne so zaznamovale razne delavnice in družabne igre – od odbojke, nogometa, lepotičenja, učenja hip hopa in trebušnega plesa do improvizacije. Če je bilo komu prevroče, se je lahko ohladil tudi v bazenu. Koncertno dogajanje se je začelo okrog 18. ure, odprl ga je band Crossfire, nato so sledili Vetrum in Parni valjak tribute, ki so poskrbeli, da je pod odrom zbrana množica na ves glas prepevala dobro znane hite Akija Rahimovskega. Zabava se je nadaljevala dolgo v noč, nastopili so še Elvis Jackson, Prljavo kazalište, Vlado Kreslin in Zablujena generacija.

svic_2012_prljevo_kazaliste.jpgsvic_2012_navdusenje.jpg
 
Jasenko Houra - Prljavo kazalište in navdušena množica
(foto: GTV).
 
 
 
 
 
 
Naslednje jutro so se organizatorji odločili, da obiskovalcem ne bodo pustili prespati dopoldneva. Mačkaste glave so okrog devetih zjutraj prebudili glasni »trubači« - Fešta bend, ki jih je bilo moč slišati skozi vsa štiri šotorišča. Sledile so družabne dejavnosti, dokler jih ni prekinil kar triurni naliv. Najbolj vztrajni so se še vedno lotevali odbojke in body zorbinga, večina pa se jih je umaknila v šotore in bližnjo gostilno Obolnar. 

svic_2012_festa_bend.jpgsvic_2012_delavnice.jpg

Fešta bend
in ena od letošnjih delavnic (foto: organizator).
 
 
 



Vreme je na koncu le prizaneslo in se umirilo ravno pred začetkom večernega programa. Na oder je stopil band 500m, za njimi še Sin story in CoverLover, ki so dodobra razgreli množico in jo pripravili na Niete. Sledili so MI2, ki so skupaj z več tisoč zbranimi med drugim zapeli dobro znano Pojdi z menoj v toplice, v prvih vrstah pa so mladi že nestrpno čakali Dubiozo kolektiv. Večer je zaključila skupina Zaklonišče prepeva.
 
svic_2012_niet.jpgsvic_2012_dubioza_kolektiv.jpg

Nastop skupine Niet
(foto: GTV)
in Dubioza kolektiv po zaključenem koncertu
(foto: organizator).
 


V nedeljo zjutraj je bilo marsikomu žal, da je vikenda tako hitro konec, ampak treba se je bilo prebiti skozi blatno prizorišče in priti do razmočenega šotora, ga pospraviti in oditi domov. Glede na odlično organizacijo, prireditelji so se resnično izkazali, saj so bili pripravljeni na vse, je marsikdo medtem že razmišljal o Švicu 2013. Več o dogajanju boste gledalci GTV - Gorenjske televizije lahko izvedeli v posebni reportaži v naslednjih dneh. Vabljeni k ogledu! (Mojca Mežek, Sabrina Grižon)

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates