banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranj arrow FOTO: Predstavitev Kranja na Kirchtagu v Beljaku
FOTO: Predstavitev Kranja na Kirchtagu v Beljaku E-pošta
sreda, 01. avgust 2012
Mestna občina Kranj je med drugim pobratena tudi z mestom Beljak, kjer je v ponedeljek v okviru tradicionalne prireditve Kirchtag potekal slovenski dan. Na njem so predstavili slovensko kulturo in se tudi na tak način približali Slovencem, ki živijo na avstrijskem Koroškem.

beljak_slovenski_dan_2.jpgbeljak_slovenski_dan.jpg
Predstavniki pobratenih občin z županom Beljaka Helmutom Manzenreiterjem
ter kranjski podžupan Bojan Homan (na levi) v družbi z Ivico Arvaj in blejskim tiskarjem Janezom Rozmanom
(foto: MO Kranj).
 
 

Na slovenskem dnevu se je predstavila tudi Mestna občina Kranj. Občinske barve so v kulturnem programu zastopali folkloristi iz Kulturnega društva Mali vrh iz Nemilj, Zavod za turizem Kranj je na stojnicah poskrbel za promocijo Kranja ter njegovih turističnih in kulturnih znamenitosti. Dišalo pa je tudi po kranjski klobasi, za kar gre zasluga Gostišču Arvaj, ki je obiskovalcem slovenskega dne ponujalo kranjske klobase ter druge tipične slovenske jedi. 

Dneva sta se udeležila tudi kranjski podžupan Bojan Homan in direktorica Zavoda za turizem Natalija Polenec. Delegaciji iz Kranja so se pridružili tudi mladi gostje iz pobratenega francoskega mesta La Ciotat, ki gostujejo v Kranju v okviru tradicionalne izmenjave mladih med obema mestoma. Podžupan Bojan Homan s soprogo Sašo bo zastopal Mestno občino Kranj tudi na osrednji slovesnosti Kirchtaga v soboto, 4. avgusta 2012. (M. K., MO Kranj)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates