banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 26. avgusta 2012 (322. oddaja)
V sedmih dneh, 26. avgusta 2012 (322. oddaja) E-pošta
nedelja, 26. avgust 2012
Prvega avgusta so v bližini Športnega parka v Podmežakli slavnostno odprli obnovljeni Hermanov most čez reko Savo. Odprtje so pospremili s kratkim kulturnim programom Pihalnega orkestra Jesenice–Kranjska Gora.

Kranjsko vojašnico so po odločitvi ministrstva za obrambo poimenovali po heroju desetdnevne vojne za Slovenijo Petru Petriču. Na slovesnem preimenovanju sredi julija so bili prisotni tudi Petričevi svojci, predstavniki mestne občine in Slovenske vojske ter veterani vojne za Slovenijo.

Območno združenje borcev za vrednote NOB Radovljica je prvo soboto v avgustu pripravilo tradicionalno srečanje na Vodiški planini. Letos so ponosno proslavili že 71. obletnico ustanovitve Cankarjevega bataljona.

Občina Jesenice in Območni odbor Zveze združenj borcev za vrednote NOB Jesenice sta v začetku avgusta na Trgu Toneta Čufarja proslavila letošnji spominski dan občine Jesenice. V kulturnem programu je nastopil Partizanski pevski zbor pod vodstvom profesorja Franca Gornika, zbranim pa je spregovoril pesnik in pisatelj dr. Ciril Zlobec.   

Trije četrtki v avgustu so bili na Linhartovem trgu v Radovljici v znamenju slovenske kulturne dediščine. Turizem Radovljica je pripravil Slovenski dan, namenjen domačim in tujim gostom, ki jih v mestu in bližnjih znanih turističnih središčih tudi poleti ne manjka.

Od 4. do 19. avgusta je v Radovljici in Velesovem potekal jubilejni Festival Radovljica 2012. V treh desetletjih se je iz poletne glasbene šole Klemena Ramovša razvil v prepoznaven in uveljavljen glasbeni dogodek v evropskem kulturnem prostoru. 

Tičarjev dom na Vršiču letos slavi sto let. Prvo kočo so zgradili že daljnega leta 1912. Imenovala se je Slovenska koča in je bila protiutež takratni nemško-avstrijski Vossovi, zdajšnji Erjavčevi koči na Vršiču. Leta 1966 so ob stari koči zgradili nov sodoben objekt, ki je priljubljena točka za planince in druge obiskovalce Vršiča.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates