banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Skrbimo za zdravje arrow V sedmih dneh, 2. septembra 2012 (323. oddaja)
V sedmih dneh, 2. septembra 2012 (323. oddaja) E-pošta
nedelja, 02. september 2012
Prvo septembrsko oddajo začenjamo v Kranju, kjer je sredi tedna potekala 17. redna seja mestnega sveta. Na dnevnem redu se je prvotno znašlo devet točk, vendar je župan dve umaknil, svetniki pa so skozi razpravo potrdili večino predlaganih sklepov.

Občina Tržič se je letos lotila težko pričakovane ureditve ceste proti vasi Gozd. Makadamska pot po več desetletjih moledovanj krajanov končno dobiva asfaltno prevleko, ob cesti pa v teh dneh urejajo tudi odvajanje vode.

Stara Sava na Jesenicah dobiva vedno lepšo podobo. Že nekaj časa se pripravljajo na odprtje nove tržnice, ki bo obsegala kletno etažo, pritličje in prvo nadstropje. V naslednjih tednih bodo dokončali težko pričakovane prostore živilske in nadkrite tržnice ter prireditveni prostor.

Mestna občina Kranj je zelo uspešna pri pridobivanju sredstev evropskih organizacij, s pomočjo katerih lažje uresničuje razne investicije. Evropski denar usmerja v dejavnosti in projekte, s katerimi želi izboljšati kakovost življenja občanov.

V krajevni skupnosti Blejska Dobrava, ki jo poleg istoimenskega naselja sestavljata še Kočna in Lipce, so prejšnji konec tedna proslavili krajevni praznik. Čeprav je praznovanje minilo v prijetnem ozračju, pa so opozorili na kar nekaj nedokončanih projektov in težav, s katerimi se vsakodnevno soočajo tamkajšnji krajani.

Prejšnji konec tedna je bilo v Radovljici precej živahno. Zadnji avgustovski vikend je bil že tradicionalno rezerviran za Dneve večno mladih fantov, ki z združitvijo rekreacije in zabave prijetno zaključijo poletne počitnice.

Na oddelku sadja in zelenjave v Mercatorjevem centru v Kranju so v torek dopoldne predstavili eno izmed 109 tržnic Iz domačih krajev, ki so jih uredili v prodajalnah po vsej Sloveniji. Na tržnicah so vsak dan na voljo sveži pridelki domačih kmetovalcev.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates