banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 9. septembra 2012 (324. oddaja)
V sedmih dneh, 9. septembra 2012 (324. oddaja) E-pošta
nedelja, 09. september 2012
Minuli ponedeljek je v šolske klopi po državi znova sedlo 161.000 osnovnošolcev in nekaj čez 78.500 dijakov. Šolski prag pa je prvič v življenju prestopilo več kot 19.000 prvošolcev.

Precej živahno je bilo v ponedeljek dopoldne tudi v Osnovni šoli Staneta Žagarja v Kranju. Skupino prvošolcev je med drugim pozdravil kranjski župan Mohor Bogataj.

Mineva že več kot desetletje, odkar so se v javnosti pojavili predlogi o ustanovitvi gorenjske univerze. Zamisel očitno še ni zamrla, saj Mestna občina Kranj v zadnjem času aktivno sodeluje v pripravah na ustanovitve univerze, ki naj bi jo sestavljale Fakulteta za organizacijske vede v Kranju, Visoka šola za hotelirstvo in turizem na Bledu in Visoka šola za zdravstveno nego na Jesenicah.

Ljudska univerza Jesenice vsako leto sprejme okrog 8.000 udeležencev neformalnega in formalnega izobraževanja. Lani so uspešno razvili kar 14 različnih programov neformalnega izobraževanja v trajanju 50 ur, dejavni pa so bili tudi pri formalnem izobraževanju.

Pokrajinska zveza društev upokojencev Gorenjske vsako leto v začetku septembra priredi srečanje upokojencev in županov gorenjskih občin. Ti so se v četrtek dopoldne zbrali ob Planšarskem jezeru na Jezerskem.

V šenčurskem muzeju so v torek odprli razstavo izdelkov uporabnikov Centra Korak iz Kranja, ki je namenjen osebam s pridobljeno možgansko poškodbo. V teh dneh so v centru vzpostavili tudi novo storitev, ki temelji na zaposlovanju invalidov.

Mega center v Kranju že vrsto let nudi pester izbor športnih dejavnosti in wellnessa ter skrbi za telesno pripravljenost, zdravje in dobro počutje prebivalcev Kranja s širšo okolico. Te dni vas središče dobrega počutja pozdravlja v prenovljeni podobi.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates