banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Čutimo slovenščino arrow V sedmih dneh, 16. septembra 2012 (325. oddaja)
V sedmih dneh, 16. septembra 2012 (325. oddaja) E-pošta
nedelja, 16. september 2012
Finančna in posledično gospodarska kriza v Sloveniji sta povzročili zaprtje številnih podjetij ter precejšnje zmanjšanje števila zaposlenih v regiji. V tržiškem Peku so lansko poslovno leto zaključili z dobičkom, tudi prvih šest mesecev letos je kazalo precej dobro, medtem ko se je prodaja poleti skoraj zaustavila.

Predstavniki Mestne občine in Komunale Kranj so v torek predstavili prvo fazo priprav na tehnično-ekonomsko optimizacijo obratovanja kranjskega vodovodnega sistema. Pri projektu so sodelovali s podjetjem Eltec Petrol.

Krajevna organizacija Združenja borcev za vrednote NOB je prejšnji petek v Grajskem parku v Radovljici pripravila spominsko slovesnost ob 70-letnici smrti partizanskega poveljnika in narodnega heroja Jožeta Gregorčiča – Gorenjca ter njegovih soborcev.

Pri najstarejšem antifašističnem spomeniku na svetu v Prešernovem gaju v Kranju pa so istega dne tradicionalno počastili spomin na štiri ustreljene pripadnike tajne organizacije TIGR, ki so se v tridesetih letih prejšnjega stoletja pogumno borili proti italijanskemu fašizmu.

V Mestni hiši v Kranju si v teh dneh lahko ogledate razstavo z naslovom Vroče sledi hladne vojne. Z dokumentarnim filmom, razstavnimi panoji, predmeti, knjigami in mislimi, ki so bile tisti čas prepovedane, so ustvarili turobno vzdušje obdobja po drugi svetovni vojni.

V prostorih Gorenjskega glasa na Bleiweisovi cesti 4 v Kranju so sredi iztekajočega se tedna odprli dobrodelno prodajno razstavo. Eva Pirnat je skupaj s prijatelji razstavila svoja likovna dela, z denarjem od prodaje slik pa bodo ustvarjalci pomagali društvu Beli obroč.

V prostorih Osnovne šole Franceta Prešerna v Kranju so v četrtek odprli razstavo prilagojenih igrač, družabnih iger in posebnih pripomočkov za slepe in slabovidne otroke. Razstavljene izdelke so pod mentorstvom profesorice Aksinje Kermauner ustvarili študenti magistrskega študijskega programa Inkluzivna pedagogika na Pedagoški fakulteti Koper.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates