banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 23. septembra 2012 (326. oddaja)
V sedmih dneh, 23. septembra 2012 (326. oddaja) E-pošta
nedelja, 23. september 2012
Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture je v četrtek v Kranju sklical novinarsko konferenco v odgovor na poskuse reorganizacije srednje- in višješolske mreže v gorenjski prestolnici. Sindikalisti so se ostro odzvali na pogosto spreminjajoče se različice razdruževanja in združevanja šol, ki jih oblikuje Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

Lokalna energetska agencija je v četrtek v sejni dvorani Mestne občine Kranj pripravila seminar z naslovom Dan učinkovite rabe in obnovljivih virov energije Gorenjske. Na seminarju se je zvrstilo kar nekaj sogovornikov, beseda pa je večinoma tekla o aktualni problematiki in novostih na tem področju.

Šenčurski občinski svet je pred kratkim na predlog vodstva tamkajšnje osnovne šole sprejel sklep o znižanju cen programov v vrtcu Šenčur. Svetniki so pri sprejetju novih cen upoštevali stroške dela zaposlenih v vrtcih, materiala, storitev in živil za otroke.
 
Območno združenje Rdečega križa Kranj je pretekli konec tedna pripravilo tabor ekip prve pomoči. Člani Kluba mladih Rdečega križa so se na Štefanji gori nad Cerkljami pomerili v nudenju prve pomoči, domačemu gasilskemu društvu pa so ob tej priložnosti podarili defibrilator.
 
Prejšnji konec tedna je bilo zelo slovesno na Slovenskem Javorniku. V veliki dvorani tamkajšnjega doma so pripravili slavnostno akademijo ob 90-letnici delovanja Delavsko prosvetnega društva Svoboda France Mencinger Javornik–Koroška Bela. 

V avli Zavarovalnice Triglav v Kranju so v torek štirje člani družine Trnkoczy Ubald, Amadej, Jernej in Andrej odprli razstavo z naslovom Fotokvadrofonija. Umetnostni zgodovinar in umetniški fotograf Lado Jakša je predstavitev avtorjev obogatil z avtorsko glasbo.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates