banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 14. oktobra 2012 (329. oddaja)
V sedmih dneh, 14. oktobra 2012 (329. oddaja) E-pošta
nedelja, 14. oktober 2012
V Radovljici so sredi iztekajočega se tedna slovesno odprli vrata prve waldorfske osnovne šole na Gorenjskem. Waldorfska pedagogika omogoča celovit razvoj. Otroku ob pravem času in na pravi način poskuša predstaviti primerne vsebine, ki nanj vplivajo blagodejno in mu s pomočjo celostnega pristopa k poučevanju omogočajo razvoj številnih sposobnosti.

Kranjski mestni svetniki so se v sredo sestali na prvi jesenski seji, na kateri jih je čakalo kar 18 točk dnevnega reda. Večino odlokov so sprejeli, obravnavo ene izmed točk pa so zaradi nesoglasja celo prekinili.

Prejšnjo nedeljo je minilo že 68 let, odkar so nemški okupatorji v drugi svetovni vojni požgali vas Gozd v občini Tržič. Krajevno združenje za vrednote narodnoosvobodilnega boja Križe je v opomin na okupatorjev zločin pripravilo spominsko slovesnost pri planinskem zavetišču v Gozdu.

V občini Tržič so prejšnji konec tedna praznovali kar dvakrat. Po spominski slovesnosti je župan mag. Borut Sajovic odprl nov asfaltni odsek ceste, ki vodi v vas Gozd.

Občina Šenčur je bila še pred nekaj meseci označena za pravo oazo miru, v zadnjem času pa tam beležijo porast vandalizma.

Center za socialno delo Jesenice in Nacionalno združenje za kakovost življenja Ozara, enota Jesenice sta v sredo v dvorani Kolpern na Stari Savi priredila strokovni posvet o duševnem zdravju pri starejših.

V prostorih Gorenjskega glasa v Kranju so v sredo predstavili program prihajajočega mednarodnega festivala likovnih umetnosti Srečanja 2012. Ob tej priložnosti so v avli časopisne hiše odprli prvo razstavo festivala Črtomirja Freliha.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates