banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow VIDEO: Odprtje novega vrtca na Posavcu
VIDEO: Odprtje novega vrtca na Posavcu E-pošta
torek, 06. januar 2009
radovljica_vrtec_posavec_3.jpg
Župan Janko S. Stušek in ravnateljica Vzgojnovarstvenega zavoda Radovljica Irena Kotnik sta včeraj popoldne simbolično z otroškim šampanjcem odprla novi vrtec na Posavcu. Občina Radovljica je v zadnjih štirih mesecih na Posavcu 86 zgradila in opremila prostore, v katere so se že danes preselili otroci, ki so jih doslej varovali in vzgajali v pretesnih prostorih stanovanjskega bloka na Posavcu. Novi vrtec bo obiskovalo 91 otrok v petih oddelkih. Dva oddelka sta namenjena otrokom prvega, trije pa otrokom drugega starostnega obdobja.
 
"Območje novega vrtca obsega približno 3.500 m2, sama stavba pa 830 m2. V pritlični stavbi je pet igralnic s samostojnimi sanitarijami za vsak oddelek, športna igralnica, garderobe, delilna kuhinja z možnostjo kasnejše preureditve v samostojno kuhinjo, s spremljajočimi prostori za zaposlene in dve terasi za najmlajše. Spomladi bodo urejene še ograjene zunanje igralne in travne površine, dokončano parkirišče z 11 parkirnimi mesti za potrebe vrtca ter 12 mesti za potrebe vrtca in kraja ter zaključni sloj fasade vrtca," so sporočili iz Občine Radovljica.

radovljica_vrtec_posavec_1.jpgradovljica_vrtec_posavec_2.jpgradovljica_vrtec_posavec_4.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Občina za celotno naložbo namenja 2,1 milijona evrov, kar je ena njenih večjih naložb v zadnjih letih. Za zemljišča za gradnjo vrtca je namenila 300 tisoč evrov, za investicijsko in projektno dokumentacijo 75 tisoč evrov, vrednost gradbenih del je skoraj 1,6 milijona evrov, vrednost opreme pa 150 tisoč evrov. Po projektu podjetja ING – ARH iz Radovljice in pod nadzorom Gea consulta iz Škofje Loke je vrtec kot nizkoenergetski objekt zgradilo podjetje A-git 2000 iz Lesc.
(B. D., foto: Občina Radovljica)
 

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates