banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Skrbimo za zdravje arrow V sedmih dneh, 21. oktobra 2012 (330. oddaja)
V sedmih dneh, 21. oktobra 2012 (330. oddaja) E-pošta
nedelja, 21. oktober 2012
Center za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa letos praznuje že 60 let. Osrednjo slovesnost ob visokem jubileju so minulo sredo pripravili v baročni dvorani Radovljiške graščine.

Na Zavodu za zdravstveno varstvo v Kranju se je v tem tednu začelo vsakoletno cepljenje proti gripi, zaradi katere vsako leto zboli več kot 5 % prebivalstva Slovenije. Gripa je zelo nalezljiva, njeni virusi pa se prenašajo s kužnimi kapljicami, neposrednim stikom, preko okuženih rok in predmetov.

Regionalna razvojna agencija Gorenjske je ob koncu septembra objavila javni razpis štipendij enotnih regijskih štipendijskih shem, hkrati pa je objavila tudi osem javnih pozivov za delodajalce. Štipendije so namenjene dijakom in študentom, ki se izobražujejo po programih v skladu s potrebami delodajalcev.

Agencija za javnopravne evidence in storitve, skrajšano Ajpes, je institucija javnega prava, ki se ukvarja z zbiranjem vseh podatkov poslovnih subjektov na enem mestu, s čimer zagotavlja bolj varno poslovno okolje. Izpostava kranjskega Ajpesa je v sredo, ob Evropskem tednu podjetništva, na široko odprla svoja vrata.

Mednarodna zveza slepih je pred več kot štirimi desetletji razglasila 15. oktober za mednarodni dan bele palice. V Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih v Kranju so v ponedeljek javnosti podrobneje predstavili delo ter življenje slepih in slabovidnih.

Prejšnja nedelja je v Šenčurju minila v znamenju tako imenovanega žegnanja, praznovanja obletnice posvetitve farne cerkve zavetniku svetemu Juriju. Krajevni praznik so proslavili z odprtjem prenovljenih poslovilnih vežic in njihove okolice.

V večnamenskem prostoru Gimnazije Kranj je v torek potekala okrogla miza z naslovom Z roko v roki. Beseda je večinoma tekla o usklajevanju športa in šolskih obveznosti, predstavili pa so tudi vrhunske športnike Gimnazije Kranj.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates